Voebal 3de afdeling VV A Avanti Stekene - HO Kalken 1-4

Cnockaert dirigeert HO Kalken naar klinkende zege op veld van Stekene: “Wij scoorden aan honderd procent”

Kelian Bonny bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong op het veld van Stekene.© EWT

Stekene -

Avanti Stekene had voor de topper tegen Hoger Kalken al haar sponsors uitgenodigd en ook de supporters waren massaal op de afspraak. Helaas voor de thuisploeg kreeg de feestelijke stemming voor de wedstrijd geen vervolg tussen de lijnen.

Ivan Elegeert

“En dat was natuurlijk bijzonder jammer”, moest ook Stekene-boegbeeld Jess De Rudder na afloop vaststellen. “We waren vandaag niet op de afspraak. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we op eigen veld niet thuis geven. Ik durf daar geen conclusies uit trekken. Want in het verleden hebben we al meermaals getoond dat dit pleintje ons echt wel ligt en dat we moet ons voetballend vermogen het best tot ons recht komen op kunstgras. Maar om de een of andere reden lukt dat dit seizoen veel minder. We kunnen dus niet anders dan toch weer vooruit kijken naar volgende week. We trekken dan naar Overijse. We hebben geen gekwetsten of geschorsten, laat ons daar dus maar proberen om de fouten van vandaag recht te zetten. Er blijven ons nog 7 cupwedstrijden om alsnog die eindrondeplaats te pakken te krijgen.”

Bij de bezoekers was uitblinker Brecht Cnockaert in de wolken. Hij lag aan de basis van de openingsgoal en zorgde nadien zelf voor twee treffers. “Stellen dat dit de makkelijkste zege van het seizoen was zou de waarheid geweld aandoen”, aldus Cnockaert. “Maar we hebben het wel heel efficiënt aangepakt. Op uitzondering van een kansje in het begin van de wedstrijd was Stekene in de eerste helft geen enkele keer gevaarlijk. Wij scoorden nadien aan honderd procent. Na de rust kwam het er op aan om het hoofd koel te houden.”

Avanti begon goed aan de wedstrijd. Een actie op links van Verstraeeten werd door Verspeeten aan de tweede paal verlengd maar doelman Baele lag in de weg. Maar toen aan de overkant de snelle Cnockaert door de jarige doelman Emmaneel van de sokken werd gelopen kon ref Van Asch niet anders dan strafschop fluiten en kwam Emmaneel er met geel nog goedkoop vanaf. Bonny liet de kans niet liggen.

Kalken kon nadien in een zetel spelen en maakte het veld klein waardoor de thuisploeg nooit echt greep kreeg op het spel. Toen Jelle D’Heer op het halfuur te kort terugspeelde zat Cnockaert er tussen en even later ging de Stekense defensie opnieuw onderuit en kon alweer Cnockaert, met zijn achtste van het seizoen, de 0-3-ruststand op het bord zetten.

Wie nog hoopte op een Stekens mirakel na de rust mocht ook die illusie opbergen toen Sem De Corte vanop links overhoeks voor 0-4 zorgde. De tegentreffer van Criel was niet meer dan een doekje tegen het bloeden. “Al een geluk dat het eten heel lekker was”, hoorden we na afloop uit de mond van heel wat Stekense fans.

Aangeboden door onze partners