Komt er twaalf jaar na verdwijning antwoord op de vraag: waar is Elke Wevers? Truecrime-reeks op Eén probeert antwoorden te vinden

© © VRT

Waar is Elke Wevers? Op die vraag blijft iedereen al sinds 9 december 2010 het antwoord schuldig. Doorgedreven onderzoek van politie en het gerecht blijft voorlopig zonder resultaat. In een vierdelige true crime reeks, vier avonden na elkaar op Eén, getuigt haar vader hoe het is om al jaren in onwetendheid te moeten verder leven.

Tom Vets

Elke verdween in haar woonplaats Neeroeteren. In de hele regio werden massaal zoekacties georganiseerd in bossen en langs kanalen. Het onderzoek nam in al die jaren ook een aantal verrassende wendingen die richting Lapland (Zweden) en Frankrijk hebben geleid. Het verhaal van de verdwijning van Elke is een beklijvend verhaal waarrond zoveel mysterie hangt dat de ene vraag de andere doet rijzen … Allerlei mensen die de afgelopen jaren met de zaak hebben te maken gekregen doen hun verhaal. Het gaat onder meer om Alain Remue (Federale Politie), Jef Vermassen (raadsman familie Wevers) en Ben Zuidema (privédetective).

Papa René Wevers hoopt dat er dankzij deze serie alsnog een antwoord komt op de prangende vraag. “Je kan niet meer slapen. Je kan niet meer eten. Je kan niet meer logisch nadenken. Je bent kapot … Ik stop met Elke te zoeken wanneer ze mij ergens horizontaal buitendragen. Dan is het gedaan. Eerder niet”, vertelt hij.

Waar is Elke Wevers?

Eén, maandag tot donderdag om 21.30u

Aangeboden door onze partners