Voetbal 1ste provinciale SC Blankenberge - Sassport Boezinge 2-2

Billijk gelijkspel voor Blankenberge tegen Boezinge: “Kort concentratieverlies in toegevoegde tijd kost ons de overwinning”

Thibau Laevens en Gillian Vervacke zetten druk op thuisspeler Renato Neto.© Rudy Declerck

De heenmatch tussen SC Blankenberge en Sassport Boezinge eindigde na tumultueuze weken en een replay op 1-0. De terugwedstrijd werd op een sportieve manier uitgevochten en klokte af op een billijk 2-2-gelijkspel. De bezoekers verzoenden zich ermee, de thuisploeg een stuk minder.

Benny Lingier

Als je het wedstrijdverslag met tien gele kaarten en de uitsluiting van Vervacke (dubbel geel in minuut 85) bekijkt, verdenk je de confrontatie van een nieuw oorlogje. “Geen sprake van”, counterde Giovanni Longueville (Blankenberge). “De scheidsrechter was ons niet onbekend en zwaaide prettig gestoord met onnodig geel. De eerste helft was zowel voor ons als voor Boezinge niet goed door te veel lange ballen. De 0-1 van Vervacke viel vroeg en volgens veel kijkers ging het om buitenspel. In de tweede helft legden we meer inzet op de grasmat. Er werd gevoetbald en meer initiatief genomen. Na een foutje van de Boezingse keeper maakte Vandewalle gelijk.”

Blankenberge bleef aan de bal en na een dik uur spelen werd Neu bediend door Savaete en scoorde hij de 2-1. “Die voorsprong hadden we moeten behouden”, vond Longueville. “Bij een corner in de slotminuten viel onze concentratie echter even weg en werd een foutje door invaller Zmimer afgestraft. Dat kostte ons de overwinning. We hopen de komende weken nu op puntenverlies van andere ploegen.”

Rustig blijven

Door het gelijkspel groeide de kloof tussen leider Wevelgem en Blankenberge tot negen punten. Boezinge volgt als derde op vier punten en moet WS Lauwe voor zich dulden. “Dit was een héél moeilijk bespeelbaar veld. Voor de thuisploeg is dit rampzalig”, zei Boezinge-speler Arne Boone. “Wij kozen aanvankelijk voor de lange bal, want dat lukt meestal prima met een wakkere Chateau. Voor de rust viel alles goed mee. Na de assist van Timmerman scoorde Vervacke de 0-1.”

Na de rust volgde zware druk van Blankenberge. Vlug na de 1-1 volgde de 2-1. “Wij zetten alles op alles en ik ben blij met de late gelijkmaker. We blijven rustig, niks is fataal of definitief. Zeven matchen moeten er nog afgewerkt worden en laat net Wevelgem-Boezinge op de slotspeeldag geafficheerd staan. Even geduld, eerst weer aanknopen met een thuisoverwinning.”

Aangeboden door onze partners