Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Arne Naudts schiet KVK Tienen naar winst: “Dat tikje geluk dat we zo lang misten, hadden we nu wel”

Daan Debouver plaatst de bal naast doelman Tibo Herbots, maar ook naast het doel.© VDB

Arne Naudts scoorde voor en na de pauze en dat volstond voor KVK Tienen om voor het eerst sinds 7 januari, 0-1 bij Dessel, te winnen op bezoek bij Winkel Sport. Door de overwinning zet Tienen haar ambitie om de linkerkolom te halen kracht bij.

René Beelen

Na goed tien minuten verzilverde Arne Naudts een snelle en vlotte actie van Andries Claes. In het begin van de tweede helft deed de spits het met een afstandsschot. Pas in de slotfase lukte Winkel de aansluitingstreffer. “Ik heb me nooit zorgen gemaakt dat het hier zou mislopen”, was Arne zelfzeker na afloop. “We hadden een vijftal matchen niet meer aan het langste eind getrokken. Het voetbal was echter goed en mocht gezien worden. Ik wist dat het gewoon een kwestie van tijd zou zijn en dat nodige tikkeltje geluk. Dat laatste hadden we nu bij Winkel en misten we in de voorgaande matchen.”

“We waren in de eerste helft wel niet goed”, gaf Naudts nog mee. “Winkel schiep meer en betere kansen. Gelukkig hadden we in die moeilijke periode een goed keepende Tibo Herbots om ons recht te houden. Wat de oorzaak van het minder goede voetbal was, weet ik niet. Misschien dat er meer duidelijkheid komt bij de analyse van de beelden. Na de pauze ging het gelijkopgaand. Ik scoorde toen met wat meeval. Die bal zoefde vanop afstand tegen de touwen. We hadden het in de slotminuten nog moeilijk omdat Winkel alles of niets speelde maar we bleven gelukkig overeind.”

Linkerkolom

KVK Tienen staat nu twaalfde en heeft nog steeds als doelstelling om de linkerkolom te halen. “Jammer dat Wezet nu won want anders hadden we haasje-over gesprongen”, aldus Naudts, die ook nog onder contract ligt voor het komende seizoen.“Er zijn nog voldoende wedstrijden om op te klimmen. Als we op deze manier blijven voetballen, gaan we zeker nog wedstrijden winnen.”

Aangeboden door onze partners