Voetbal 1ste provinciale KSK Beveren - SK Munkzwalm: 2-1

Munkzwalm met het overwicht maar gehavend Beveren pakt de punten: “Elke week vol tegenaan”

Geoffrey Schelfhout van KSK Beveren (links) wordt afgehouden door Kenneth Fouquet (Munkzwalm)© Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

KSK Beveren versloeg zondagmiddag SK Munkzwalm in een wedstrijd waarin de bezoekers nochtans het veldoverwicht hadden. “Het was een moeilijke wedstrijd maar wij hebben op de juiste momenten toegeslagen”, aldus Beveren-coach Kristof Smet.

Dirk Van Bruysel

Beveren-trainer Kristof Smet geeft toe dat zijn ploeg lang geen veldoverwicht had. “Munkzwalm, een volwassen voetballend en goed op elkaar ingespeeld geheel, startte sterk maar het keerpunt van de match was ongetwijfeld het moment waarop Stef De Schepper een strafschop van Munkzwalm stopte.”

“Een strafschop die er kwam nadat een Beveren-verdediger een doorgebroken speler onderuit haalde. In mijn ogen is dat altijd een rode kaart maar neen, de scheidsrechter dacht er anders over”, pikt de coach van Munkzwalm Davy Minnaert in. “Moet Beveren nadien nog meer dan een uur met tien verder dan krijgen we zeker een andere match. Nu leverde onze dominantie ons niks op.”

Bijsturen aan de rust

“De groep reageerde scherp na die strafschopfase”, vervolgt Kristof Smet. “Ik stuurde wat bij en even later scoorde Niels De Pauw de openingstreffer bij een hoekschop. Omdat het nog niet liep zoals ik wenste heb ik tijdens de rust nog wat bijgestuurd. We zijn gretiger aan de tweede helft begonnen en Emiel De Schepper kon een tweede doelpunt scoren. In de slotminuten incasseerden we de aansluitingstreffer waarna het nog even alle hens aan dek was, maar uiteindelijk hielden we de winst thuis.”

Beveren bracht noodgedwongen een onuitgegeven ploeg tussen de lijnen. “Door schorsingen, blessures en ziektes moest ik liefst acht basisspelers missen”, aldus Kristof Smet. “Hierdoor kregen enkele beloften de kans. Ik heb zelfs een pas na een blessure herstelde speler (Joshua Geertsen, red.) mee in de selectie opgenomen. Ook al had hij nog geen dag getraind. Nood breekt wet. Dankzij deze overwinning delen we nog steeds de leiding met Sint-Denijs. Hoewel de eindronde een zekerheid lijkt, gaan we er elke week vol tegenaan. De komende weken zijn er nog confrontaties met Borsbeke, Sint-Denijs en Zottegem. Allemaal ploegen waartegen we het vertrouwen kunnen bijtanken om aan de eindronde te beginnen. De competitie blijft zo interessant.”

Zo veel mogelijk punten sprokkelen

“Ik ben ontgoocheld want er zat heel wat meer in voor ons”, zegt Davy Minnaert. De trainer van Munkzwalm wijst vooral naar de terechte strafschop, het missen hiervan en de vergeten rode kaart. “Speltechnisch hadden wij het overwicht. Wij waren dominant maar we konden dat overwicht dus niet in doelpunten en punten omzetten. Jammer. Toch hebben we opnieuw bewezen dat we bovenaan het klassement thuishoren. Vooraf hadden we een plaatsje bij de beste vijf vooropgesteld en dat blijft zo, maar net zoals vorig seizoen heeft het bestuur ook dit jaar nog geen licentie voor de amateurreeksen aangevraagd. Het bestuur bekijkt het op lange termijn. Voor ons, spelers en trainersstaf, heeft dat geen impact. Wij blijven er tot de dertigste speeldag alles aan doen om zo veel mogelijk punten te sprokkelen. Ook al promoveren we zelf niet, we kunnen onze stempel nog op de competitie drukken.”

Aangeboden door onze partners