Novak Djokovic kan ondanks brief aan Joe Biden niet deelnemen aan Indian Wells, opnieuw gevolg van vaccinweigering?

Ook vorig seizoen mocht Djokovic niet deelnemen aan toernooien in de Verenigde Staten.© AFP

Novak Djokovic heeft zich afgemeld voor het Masters 1.000-toernooi van Indian Wells in Californië (6 tot 19 maart). De nummer één van de wereld mag volgens de organisatoren de Verenigde Staten niet in omdat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus.

Michael Van DammeBron: BELGA

In de VS is het nog steeds verplicht om gevaccineerd te zijn als je als buitenlander het land wil binnenkomen, een verplichting die allicht in mei vervalt. Djokovic, die in januari nog de Australian Open won, vroeg vorige maand een “speciale vergunning” aan om het land binnen te komen zonder dat hij gevaccineerd is tegen Covid-19. Volgens senator Marco Rubio vroeg Djokovic in een brief aan president Joe Biden om hem gratie te verlenen.

Het vermoeden is nu dat de uitzondering hem niet is toegestaan, waardoor hij niet kan deelnemen aan Indian Wells.

“Nummer één van de wereld Novak Djokovic heeft zich teruggetrokken uit de BNP Paribas Open 2023. Met zijn afzegging komt Nikoloz Basilashvili op de tabel”, laat de organisatie weten in een verklaring.

Vorig seizoen mocht Djokovic evenmin deelnemen aan toernooien in de Verenigde Staten omwille van zijn ongevaccineerde status.

Aangeboden door onze partners