Politievakbonden voeren actie voor kerncentrale Tihange

© BELGA

Voor de kerncentrale van Tihange voert een honderdtal politieagenten zoals aangekondigd een vakbondsactie. Ze eisen betere arbeidsvoorwaarden en maatregelen om het beroep van politieagent aantrekkelijker te maken.

mtmBron: BELGA

De agenten verzamelden maandag vanaf 6.30 uur voor de ingang van de kerncentrale. Ze zullen er blijven tot ongeveer 10 uur, aldus het gezamenlijk front van de politievakbonden. Een filterblokkade veroorzaakt grote verkeershinder in de omgeving.

Voor hun actie kozen de bonden voor de site van de kerncentrale, “omdat ze de buitensporige winsten illustreert die enkelen verdienen op het moment dat de koopkracht van de burgers wordt kapotgemaakt”. Ze hekelen ook dat de directie beveiliging (DAB) van de federale politie - die instaat voor de bewaking van de kerncentrales - zeker 300 personeelsleden te weinig telt.

De bonden zijn al maanden misnoegd omdat een geplande loonsverhoging wordt gespreid in de tijd en de gunstige eindeloopbaanregeling wordt afgebouwd.

Voor de socialistische vakbond kadert de actie ook in de actieweek voor de verbetering en financiering van de openbare diensten, aldus vakbondsafgevaardigde Eddy Quaino.

Aangeboden door onze partners