Juwelier vastgebonden tijdens gewapende overval: politie kan daders op heterdaad betrappen

De overval deed zich voor in de Kerkstraat in Sint-Pieters-Woluwe.© Google street view

Sint-Pieters-Woluwe -

In Sint-Pieters-Woluwe hebben gewapende overvallers zaterdag een juwelier overvallen. De man werd vastgebonden en opgesloten in een achterkamer, maar was er toch nog in geslaagd het alarmsysteem in te schakelen. De toegesnelde politie kon de twee daders op heterdaad betrappen toen ze hun buit nog aan het verzamelen waren.

Chris Verhaeghe

Zaterdagvoormiddag wandelden twee mannen de juwelier in de Kerkstraat in Sint-Pieters-Woluwe binnen, meldt het Brusselse parket, dat daarmee de berichtgeving van de Franstalige krant La Capitale bevestigt. Ze bedreigden de uitbater met een vuurwapen, waarna de man werd vastgebonden en in een achterkamer werd opgesloten. Het slachtoffer was er intussen wel in geslaagd om onopgemerkt het alarmsysteem in te schakelen. De lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek/Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe) stuurde onmiddellijk een patrouille ter plaatse, die de daders op heterdaad kon betrappen.

Twee mannen aangehouden

De twee overvallers werden verrast en opgepakt terwijl ze hun buit nog aan het verzamelen waren. De twee mannen, 38 en 39 jaar oud, werden dit weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. “Ze worden verdacht van diefstal met geweld of bedreigingen, in bende, met wapens, willekeurige vrijheidsberoving en dracht van een wapen door bestemming”, aldus Stefan Vandevelde van het Brusselse parket.

LEES OOK. Juwelier Filip (54) moet voor de rechter verschijnen nadat hij overvaller doodschoot: “Ik ben mijn levensvreugde kwijt”

Aangeboden door onze partners