Voetbal 2de provinciale C SV Zaffelare - KSK Kieldrecht: 1-2

Beklijvende topper in Zaffelare draait uit in het voordeel van KSK Kieldrecht: “Het had anders kunnen lopen”

Jochen Calle scoorde twee keer voor de bezoekers. En of hij blij was met zijn treffers.© Nic Declercq

Lochristi -

In een hoogstaande en beklijvende topper tussen twee ploegen die de voorbije weken hun goede vorm etaleerden, is KSK Kieldrecht de drie punten gaan halen bij SV Zaffelare. “Het was een erg genietbare partij waarin stilstaande fases over winst of verlies beslisten”, zegt Zaffelare-trainer Filip Cornelis.

Dirk Van Bruysel

De coach van Zaffelare zag Kieldrecht sterk starten. Jochen Calle opende de score op hoekschop en verdubbelde deze bonus kort voor de rust. Na de pauze toonde Zaffelare zich de betere, maar de thuisploeg slaagde er niet meer in de opgelopen averij ongedaan te maken. “In de eerste helft besliste Jochen Calle de wedstrijd op twee stilstaande fasen”, sakkert Zaffelare-coach Filip Cornelis. “Na de rust hebben we het heft in handen genomen. We scoorden uiteindelijk de aansluitingstreffer en trokken offensief alle registers open. De gelijkmaker bleef in de lucht hangen. Jammer dat die niet viel, want deze wedstrijd verdiende geen verliezer. Toch ben ik ook na deze nederlaag een fiere trainer. We waren goed bezig en dat is niet veranderd na dit verlies. We zijn goed blijven voetballen en legden mooie acties op de mat. Die kwamen er van beide kanten moet ik toegeven.”

“We moeten na deze nederlaag weliswaar een plaatsje inleveren in de rangschikking, maar alles blijft erg dicht bij elkaar”, weet Cornelis. “Bovendien hebben we vandaag verloren tegen één van de sterkste ploegen in de reeks. SKL Doorslaar zal wellicht kampioen spelen, maar daarachter zijn FCH Sinaai, Sporting Sint-Gillis-Waas, Kieldrecht, Juventus Schoonaarde en wijzelf nog volop in strijd om een eindrondeticket. Ondanks het verlies ben ik tevreden. Niet met de uitslag, maar wel met de manier waarop. Details waren beslissend.”

Propaganda

“Dit was ware propaganda voor het voetbal in tweede provinciale. De eerste helft werd afgewerkt op een geweldig hoog niveau. Dit was echt top van beide ploegen”, zegt Tonny Pollet. “Ik durf zelfs toegeven dat deze wedstrijd alle kanten uit kon. Vandaag waren wij betere, maar het had anders kunnen lopen. We hadden het in de tweede helft niet onder de markt. Vooral na het tegendoelpunt kenden we nog een moeilijke periode, al leidde het offensief van Zaffelare niet meteen tot uitgespeelde kansen.”

“We hebben een eerste stap gezet in een bijzonder zwaar drieluik”, gaat Pollet verder. “Nu wacht ons volgende week de uitmatch bij leider SKL Doorslaar, een match waarin we ons vel duur willen verkopen. Nadien is er de thuismatch tegen Sporting Sint-Gillis-Waas. Na deze loodzware matchen zal de competitie min of meer in zijn plooi vallen. Bij Kieldrecht mag alles, maar moet niets.”

Aangeboden door onze partners