Voetbal 1ste provinciale KHO Bierbeek 

Tino Crabbé wordt na vijf succesvolle seizoenen Herent volgend seizoen coach van Bierbeek: “Ik ben heel tevreden over de transfers die de club al deed”

Tino Crabbé. “Bierbeek wil zo snel mogelijk naar het nationale voetbal. Ik ben benieuwd of dat volgend jaar al het geval zal zijn.”© Vel

Een beloning voor vijf succesvolle seizoenen. Na goed werk bij eersteprovincialer Herent zet trainer Tino Crabbé volgend seizoen een stap hogerop naar KHO Bierbeek, dat zelfs nog aanspraak maakt om door te stoten naar de nationale reeksen. Net als in Herent wil Crabbé er attractief voetbal combineren met kansen voor de jeugd.

Stefan Van De Weyer

“Een dag of tien geleden kreeg ik telefoon van Bierbeek om eens te komen praten”, zegt Crabbé. “We waren het snel eens en kwamen tot de conclusie dat we zowat hetzelfde dachten over voetbal. De zaak was dus snel beklonken.”

Crabbé neemt scout en analist Tim Rosius mee uit Herent. T2 Gunter Magits en keeperstrainer Denis Cochet blijven aan boord in Bierbeek en komen mee in het team. “Ik ben heel tevreden over de transfers die de club tot nu toe verwezenlijkt heeft. Ook de spelers die hebben bijgetekend, zijn trouwens meer dan in orde. Het B-team leverde in het verleden ook al vaak talent voor de A-ploeg. Het is duidelijk dat de sportieve cel in Bierbeek goed werk levert. Ik wil zeker verder mee aan de slag met die goede jeugdwerking. Ik heb in Herent al bewezen dat ik goed met jongere spelers kan werken, ik mag toch zeggen dat ik in de laatste vijf seizoenen enkele spelers hun kans heb gegeven.”

Van behoud naar promotiestrijd

Voor Crabbé is het wel nog afwachten in welke reeks hij komend seizoen zal terechtkomen. Terwijl hij met Herent focust op het behoud, doet Bierbeek nog volop mee voor promotie naar de nationale reeksen. “Bierbeek wil in elk geval zo snel mogelijk naar het nationale voetbal. Ik ben benieuwd of dat volgend jaar al het geval zal zijn. Bij Herent liggen de kaarten anders. Als promovendus mikten we op 35 punten. Rond Nieuwjaar stonden we op 12 punten, nu staan we gedeeld achtste met 29 punten. Komende zondag gaan we op bezoek bij KSC Grimbergen. We moeten daar absoluut winnen om rustig in de middenmoot te blijven staan.”

Aangeboden door onze partners