Voetbal 2de afdeling VV A KSC Lokeren-Temse

Nederlaag blijft niet hangen bij KSC Lokeren-Temse en Hans Cornelis: “Meteen de rug weer rechten tegen Oostkamp”

“Het was zeker geen topwedstrijd, maar het was ook allerminst onze zwakste wedstrijd van het seizoen”, vindt coach Hans Cornelis.© Geert De Rycke

De ontgoocheling over de eerste nederlaag in 2023 van KSC Lokeren-Temse, 3-1 op het veld van een sterk KSC Dikkelvenne, spookte niet lang door de Lokerse hoofden. Maandag stond de focus opnieuw op de voorbereiding van de wedstrijd van komende zaterdag tegen SV Oostkamp.

“Want dat wordt opnieuw een heel belangrijke”, klinkt het bij coach Hans Cornelis. “In Oostkamp moesten we in de heenwedstrijd vrede nemen met één punt. Daar kunnen we volgende zaterdag op Daknam niet meer tevreden mee zijn.”

De Lokerse coach vond niet dat zijn team in Dikkelvenne ondermaats presteerde. “Het was zeker geen topwedstrijd, maar het was ook allerminst onze zwakste wedstrijd van het seizoen. Enkele cruciale fases speelden wel in ons nadeel. Zo kwamen we heel vroeg op achterstand, waarop Dikkelvenne een stevig blok neerzette. Iets wat hun goed recht is natuurlijk, maar waardoor we het zeker op een klein veld nog moeilijker kregen. De staat van het veld speelde ook niet echt in ons voordeel. Soms leek het inderdaad of we vooral met onszelf in de clinch lagen.”

Maar Cornelis moest wel toegeven dat Lokeren-Temse in de beide zestienmeters niet efficiënt genoeg acteerde. “Daardoor kregen we te makkelijk doelpunten binnen en misten we vooraan de kansen. Al kon ook dat weer helemaal anders zijn gelopen als die bal van Van Moerzeke niet op de lijn werd gekeerd. Op dat moment hadden we Dikkelvenne echt wel in de greep en leken we de wedstrijd toch nog te kunnen doen kantelen.”

Werkpunten

Dat gebeurde dus niet en zo komt Jong Cercle, dat op Oostkamp ook niet verder kwam dan een gelijkspel, een puntje dichter in de rangschikking. “Het is duidelijk dat we tegen Oostkamp dus weer wat werkpunten hebben. Daar zullen we deze week dus ook aan werken. Het positieve is dat iedereen na de match op Dikkelvenne het hoofd niet liet hangen en de misstap meteen wil goedmaken.”

Na Oostkamp volgen immers niet te onderschatten verplaatsingen naar KRC Harelbeke (dat in de derde periode ook een negen op negen pakte) en de derby op KVV Zelzate alvorens de tricolores op 1 april het bezoek krijgen van Eendracht Aalst.

Aangeboden door onze partners