Johnny Depp schildert zich rijk: unieke kunstwerken leveren hem meer dan vijf miljoen euro op

© AFP

Hij is niet alleen acteur, muzikant en regisseur. Johnny Depp toonde zich de voorbije jaren al als een begenadigd kunstenaar. Dat het hem ook een flinke duit kan opleveren, is afgelopen week nog maar eens gebleken.

Eva De Poorter

Een reeks van gelimiteerde prints van reggaester Bob Marley, schrijver Hunter S. Thompson en acteurs Heath Ledger en River Phoenix gingen vorige week maandag in verkoop bij de Castle Fine Art Gallery in Londen. De prints, die afzonderlijk 4.500 pond en 17.500 pond voor alle vier kosten, waren op vijf dagen tijd bijna allemaal de deur uit.

(Lees verder onder de foto’s)

Depp bij de prints van zijn eerste expositie, met Bob Dylan, Keith Richards, Al Pacino en Elizabeth Taylor.© Instagram Johnny Depp

Dat was niet voor het eerst dat Depp zijn schilderwerk aanbood. In juli ging zijn ‘Vrienden en helden’-collectie in verkoop. Daarbij portretten van Bob Dylan, Keith Richards, Elizabeth Taylor en Al Pacino. Die was binnen enkele uren uitverkocht. Volgens de Britse krant Daily Mail hebben de twee exposities al meer dan acht miljoen pond (ruim 9 miljoen euro) opgeleverd voor Depp. De laatste leverde hem 4,5 miljoen pond (ruim 5 miljoen euro) op.

(Lees verder onder de foto’s)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik heb me jaren enkel beziggehouden met mijn dagjob in de filmwereld, ook al heb ik altijd een wit stuk papier nodig gehad om te ontsnappen. Of het nu schrijven, tekenen of schilderen is”, vertelde hij nog in de krant. “Iets voor het eerst overwinnen zonder een idee te hebben over hoe het begint en wat er uit zal komen, dat geeft zeer veel voldoening. En dat mensen dit nu voor het eerst zien, erop reageren zoals dat doen, zo positief, op wat ik ook gemaakt heb. Dat is zeer ontroerend.”

Aangeboden door onze partners