“Ben ik ontslagen?”: Twitter-werknemer krijgt na bizarre conversatie met Elon Musk eindelijk antwoord

© REUTERS

“Uw hoofd HR kan niet bevestigen of ik nog in dienst ben of niet.” Een Twitter-werknemer heeft met een tweet gericht aan topman Elon Musk moeten vragen of hij al dan niet nog in dienst was.

mtmBron: BBC News

IJslander Halli Thorleifsson wist van niets. Hij had al enkele dagen geen toegang meer tot zijn werkcomputer, maar hij had geen idee waarom. Hij besloot contact op te nemen met de hr-afdeling van Twitter, maar ook daar konden ze hem geen antwoord geven. Daarom besloot hij – via Twitter – contact op te nemen met CEO Elon Musk. “Je hebt nog niet geantwoord op mijn mailtjes, maar als genoeg mensen dit retweeten, zal je hier misschien wel reageren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat gebeurde ook. “Wat voor werk heb je gedaan?”, vroeg Musk aan Thorleifsson. Er volgden nog een hele reeks vervolgvragen en een conversatie die uiteindelijk las als een live interview voor zijn job. Als Thorleifsson, die actief was als senior director productontwerp, uiteindelijk zei waar hij allemaal mee bezig was geweest, antwoordde Musk gewoon met twee lachende emoji’s.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kort na het Twitter-gesprek kreeg de IJslander een e-mail van hr, met de bevestiging dat hij inderdaad ontslagen was. “Wat een vreemde en buitengewoon stressvolle ervaring”, zo vertelde Thorleifsson nadien aan BBC. “Bedrijven mogen mensen ontslaan, dat is hun recht. Maar meestal brengen ze de mensen daar wel van op de hoogte. Bij Twitter is dat blijkbaar optioneel.”

Aangeboden door onze partners