Voetbal 2de provinciale B VV Koekelare

Dieter Vandendriessche baalt dat VV Koekelare niet kan stunten tegen leider Bredene: “We waren compleet onthoofd”

Dieter Vandendriessche miste zijn spitsen Pirmin Verhelst en Thor Laleman.© Bart Vandenbroucke

VV Koekelare had er veel zin in om zich tegen leider Bredene nog eens in the picture te voetballen, maar het liep niet zoals gehoopt. De ploeg van Dieter Vandendriessche verloor met 1-2 en deed geen goede zaak in de strijd om een eindrondeticket.

Benny Lingier

Pirmin Verhelst zag een stunt tegen de kampioen in spe best zitten, maar na amper een kwartier moest hij het veld alweer verlaten. “In een ongelukkig duel verstuikte hij zijn enkel”, zei trainer Dieter Vandendriessche na afloop. “Thor Laleman, die out is met een scheurtje in de kuit, flankeerde me opnieuw in de dug-out. Zonder onze spitsen waren we compleet onthoofd. Je weet dan dat alles honderd procent mee moet zitten tegen een ontketend raderwerk als Bredene. Ik gooide meteen Jens Kimpe in de strijd en hij stond pas op het terrein toen hij een dot van een kans kreeg. Het had altijd 1-0 moeten staan, wat beslist tot een andere match had geleid, maar niet dus. We gaven bitter weinig weg, tot Dieter Wittesaele profiteerde van een communicatiefout achterin.”

Op het uur verdubbelde Wittesaele met zijn 24ste treffer van het seizoen de voorsprong tot 0-2, waarna Bredene de kat uit de boom kon kijken. “Op zo’n ogenblik is het voor een coach de enige oplossing om gedurfde tactische aanpassingen door te voeren. Driesse scoorde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. We drukten en creëerden gevaar op stilstaande fases, maar een tweede keer scoren lukte niet meer. Volgens mijn bescheiden mening verdienden we een punt, want de leider speelde ons nooit van het veld. Alleen de vroege wissel van Verhelst stond niet op onze planning, maar niets aan te doen. Zaterdag op Dosko Beveren gaan we opnieuw voluit, want de eindronde blijft ons doel. We staan op een positie waar je die uitdaging niet uit de weg gaat.”

De switch van Pirmin Verhelst

De onfortuinlijke Pirmin Verhelst is aan zijn laatste maanden bezig bij Koekelare. “Volgend seizoen voetbal ik in Diksmuide, dat me de voorbije jaren al een paar keer polste. Ik vond echter dat de job in Koekelare niet af was en daarom hield ik telkens de boot af. Nu regelde hun sportieve manager Filip Mattelin, die ik ken uit de tijd dat hij de transfers voor Boezinge afsloot, mijn overstap wel. Het is niet omdat onze trainer Dieter Vandendriessche naar Diksmuide overstapt, dat ik volgzaam was. Ik woon in Adinkerke, best handig qua verplaatsing. De switch zou er sowieso gekomen zijn. Ik ken in Diksmuide ook al vrij veel spelers, zelfs jonge gasten.”

Aangeboden door onze partners