Voetbal 2de provinciale B SC Lombardsijde

Na vijftien matchen zonder zege stunt Koen Delrue met SC Lombardsijde in Male: “Geloof in behoud is helemaal terug”

Casey Ardaen had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 2-3-zege van Lombardsijde op Jong Male.© Bart Vandenbroucke

Niemand gaf nog een rooie duit voor de overlevingskansen van SC Lombardsijde, maar zondag toverde de kustploeg - na een reeks van vijftien wedstrijden zonder overwinning - plots een 2-3-stunt op het veld van Jong Male uit de hoge hoed. Het geloof in het behoud is helemaal terug.

Benny Lingier

Paco Avoki opende na zeven minuten de score. “Ik was acht weken out. Voor het eerst stond ik weer aan de aftrap en onmiddellijk was het bingo. We leken op een 2-2-gelijkspel af te stevenen, maar Casey Ardaen zette in de voorlaatste minuut met zijn tweede goal van de middag de kers op de taart. Je snapt dat onze coach uit z’n dak ging, want de hele club snakte echt naar een overwinning. Misschien onderschatte Male ons, maar de heenmatch wonnen we ook al met 2-1. De Bruggelingen hadden gewoon beter moeten weten. Tegen Tielt, Loppem en Lissewege volgen nu drie unieke kansen die we niet kunnen laten liggen. Die duels moeten veel punten opleveren. Het verhaal is zeker nog niet voorbij”, aldus Avoki, die na één seizoentje terugkeert naar Diksmuide. “Ik dacht lang na vooraleer ik de stap zette. Eerst wil ik mijn beste niveau terugvinden, want nu ben ik nog niet top. In de laatste zeven matchen zal ik me bewijzen.”

Pas het begin

“Tamelijke stunt, nietwaar?”, lachte T1 Koen Delrue. “Het werd een verdiende zege waar Male nooit rekening mee hield. Ik was prima geïnformeerd over de tegenstander en de omschakeling gebeurde perfect. Na zeven minuten rolde Avoki de hele verdediging op, inclusief zijn mooie afwerking op corner. De 1-2 van Ardaen volgde na een vrijschop van Steve Eyland en opnieuw Ardaen werkte de 2-3 binnen na een afleggertje van Avoki. Intussen slikten we twee klutsgoals, de moeite niet waard om erover te praten. De thuisploeg dwong geen enkele noemenswaardige kans af.”

“De voorbije weken vergaten we telkens om onszelf te belonen”, vervolgde Delrue. “Nu keerden een paar jongens terug uit blessure en een paar oudere beloften trokken hun schoenen weer aan voor de ultieme reddingsoperatie. Terwijl ik voordien elke week moest puzzelen om aan vijftien spelers te geraken, lijkt de situatie zich nu helemaal te keren. Positieve selectieproblemen, dat moet zalig voelen. Ploegen als Houthulst, Koekelare en Bredene zijn in principe niet haalbaar voor ons, maar als we op toerental raken, kan iedereen daar het slachtoffer van worden. De stunt in Male was pas het begin.”

Aangeboden door onze partners