Politie zoekt met drie boten in water aan Oude Dokken naar vermiste Valentin (23), maar opnieuw zonder resultaat

© FVV / Federale Politie

Gent -

Speurders van de federale politie zochten aan de Nieuwevaart en Oude Dokken al twee dagen op een rij zoek naar Valentin Footman (23). De man verdween na een bezoek aan discotheek Kompass Klub. De speurders schakelden dinsdag drie boten en duikers in, maar Valentin werd niet gevonden.

Simon Dekaezemaker

De 23-jarige Valentin Footman man uit Incourt werd voor het laatst gezien op zaterdag 4 maart omstreeks 00.30 uur, aan discotheek ‘Kompass Klub’ aan de Nieuwevaart in Gent. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Familie en vrienden maakten zich ongerust en verwittigden de politie.

De man uit Waals-Brabant kwam die avond toe met vrienden, maar werd de toegang ontzegd door de portier omdat hij dronken was. Valentin zijn vrienden gingen toch binnen, wat daarop gebeurde is nog onduidelijk. Vermoedelijk trok hij te voet naar station Dampoort, maar dat is niet zeker.

De federale politie kamde maandag samen met de lokale politie de buurt van de Nieuwevaart en Dok-Noord uit. Daarbij zochten ze onder meer op parkings en andere locaties. Daarbij kregen ze ondersteuning van een helikopter om vanuit de lucht te zoeken, maar Valentin bleef spoorloos.

Dinsdag hervatte de federale politie onder leiding van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen met de grootschalige zoekactie naar Valentin in Gent. Met drie boten werd het water aan het Handelsdok volledig uitgekamd. “Ook duikers werden ingezet”, verduidelijkt Alain Remue.

De speurders zochten daarop ook in de buurt van de Kompass Klubb nogmaals naar Valentin. Maar dinsdagavond werd de zoekactie uiteindelijk stopgezet. De speurders konden Valentin nog altijd niet vinden. Familie en vrienden, waarvan sommigen naar Gent afzakten, blijven in het ongewisse.

Valentin is 1,79 meter lang en normaal gebouwd. Hij heeft lang bruin haar met meches, een baard, en snor. Hij draagt een bril. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een donkerbruine broek, een beige sweater met kap van ‘Nike’, een pet, en baskets ‘Air Max’ ook van het merk ‘Nike’.

INFO: Wie meer informatie heeft kan de politie contacteren via volgende link of 0800/303000

Aangeboden door onze partners