Voetbal 4de provinciale D

Amper 16-jarige Max Vandecasteele zet met HO Veltem B vlot leider Bertem-Leefdaal opzij: “Wij geloven nog altijd in de titel”

Max Vandecasteele. “We hebben nog een lastig programma, maar tegelijk biedt het ons ook de mogelijkheid om af te rekenen met de concurrentie.”© Vel

HO Veltem B zorgde dit weekend voor de verrassing van de week in vierde provinciale D door leider Bertem-Leefdaal met een 3-0 om de oren weer naar huis te sturen. Op die manier is de spanning bovenaan weer helemaal terug. “Ook wij willen nog meedoen voor de titel”, sprak Max Vandecasteele.

Bart Devaere

De amper 16-jarige Vandecasteele, die zaterdag tegen Bertem-Leefdaal de score opende, begon te voetballen bij Meerbeek, maar stapte op zijn twaalfde over naar Veltem. Daar mag hij dus nu al proeven van het grotere werk. “In september werd ik op mijn zestiende overgeheveld van de U17 naar de B-ploeg”, zegt de student marketing aan het Heilig Hartcollege in Heverlee. “De aanpassing verliep vlot, omdat een drietal ploegmaats van de U17 mij al waren voorafgegaan. Voor de match van afgelopen weekend tegen de leider waren we uiteraard extra gemotiveerd. Dat zag je al tijdens de trainingen in de week voor de match. De trainer had ons goed ingepeperd dat als we nog wilden meedoen voor de titel, we deze afspraak niet mochten missen. Na twintig minuten kon ik de score openen toe ik een voorzet vanop rechts kon aannemen en binnenschieten. Met nog een doelpunt voor de rust doken we met een comfortabele voorsprong de kleedkamers in. De coach legde er dan de nadruk op dat we ons niet mochten terugtrekken en voluit op zoek moesten gaan naar een derde goal, die er dan ook kwam. Bertem-Leefdaal is een sterke ploeg, maar wij hebben getoond dat we er toch onze voet konden naast zetten.”

Nog twee matchen tegoed

Dat laatste laat meteen ook het beste verhopen voor de toekomst. “Bovendien hebben we ten opzichte van de concurrentie nog twee wedstrijden tegoed. Als we die winnen, komen we in de top drie te staan. Daarna ontmoeten we nog FFF Brussels en Tervuren-Duisburg om af te sluiten met de derby op Kessel-Lo. Er zijn gemakkelijkere programma’s, maar tegelijk biedt het ons ook de mogelijkheid om af te rekenen met de concurrentie. Als we kampioen willen spelen, moeten we het natuurlijk ook waard zijn en dan moet je ook zulke matchen winnen. Ook via de derde periodetitel zijn er nog mogelijkheden, want we zijn aan een sterke reeks bezig. Zoals je ziet, ambitie is er nog genoeg in deze groep.”

Aangeboden door onze partners