TOP DIVISION WOMEN. 16 op 16 voor Kangoeroes Mechelen na demonstratie in regionale derby tegen Phantoms Boom

Ziomara Morrsion leidde met een double-double Kangoeroes Mechelen in de regionale derby tegen Phantoms Booms naar de winst.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes Mechelen blijft in Top Division Women dit seizoen ongenaakbaar. In de regionale clash tegen Phantoms Boom won het met afgetekende cijfers. Meteen goed voor een 16de opeenvolgende zege. Morgenavond is er in de eerste klasse bij de dames ook nog de partij tussen Kortrijk Spurs en Castors Braine.

Patrick Ceulemans

In het eerste kwart kon Phantoms Boom nog enigszins gelijke tred houden met Kangoeroes Mechelen: 19-9. In het tweede schuifje trokken de Maneblussers evenwel alle registers open. Met een 27-3 tussenspurt ging het dan ook naar een 46-12 tussenstand halfweg.

Ook in de derde periode kon Phantoms Boom geen vuist maken: 76-32. Via de met een double-double uitpakkende Ziomara Morrison (12 punten, 15 rebounds), Laure Resimont (14 punten), Lisa Berkani (16 punten, 6 assists) en Eva Van Gils (11 punten) ging het dan ook naar een afgetekende zege (88-43) overwinning voor Kangoeroes Mechelen. Bij Phantoms Boom waren Sam Van Buggenout (13 punten) en Jaelencia Williams (11 punten) de topschutters. Met 16 op 16 blijft Kangoeroes Mechelen autoritair leider. Phantoms Boom staat met 10 op 17 op de vijfde plaats gerangschikt. In de marge gaf Phantoms Boom nog mee dat Sam Van Buggenhout en Habibatou Bah ook volgend seizoen bij de Steenbakkers aantreden. Kangoeroes Mechelen werkt zaterdag 11 maart (18 uur) dan weer in Vorst Nationaal de finale van de Beker van België af. De ploeg van coach Arvid Diels veroverde vorig seizoen de dubbel (titel/cup).

Aangeboden door onze partners