’t Kraslootje is de opvolger van Absoluut: “Mensen lezen nog graag een papieren krant”

De eerste 500 klanten krijgen deze week een zakje snoep bij Tineke en Laura© ghl

Lochristi -

‘’t Kraslootje’ is sinds maandag de opvolger van krantenwinkel ‘Absoluut’ in Dorp-West 108 in Lochristi. Na Roger en Nadine is het nu aan Tineke Jennes en haar dochter Laura om klanten dagelijks op nieuws te trakteren. “Mensen lezen nog graag een papieren krant, en deze winkel zat al een tijdje in mijn hoofd.”

 Geert Herman

Eind 2022 sloot ‘Absoluut’ na 18 jaar de deur wegens pensioenleeftijd van de uitbaters. Lang stond de winkel niet dicht: “Ik ben onmiddellijk naar hier gekomen om over de overname te praten, want het zat al even in mijn hoofd”, vertelt Tineke Jennes (53) die zo het pad effent voor de toekomst van dochter Laura (21). Lochristi moet je haar niet leren kennen: Tineke woont er al 22 jaar, nam in 2002 Sfeercafé Picasso – het café van Buffalo Ben – over, en sinds 8 jaar werkt ze in ‘De Staminee’, een ander volks café op tweehonderd meter van ’t Kraslootje. De naam was trouwens vlug gekozen: Laura leverde het ‘kraslotje’, en mama maakte er een dubbele oo van om te tonen dat het in Lochristi is.

De voorbije maanden werd er met man en macht gewerkt : de winkelruimte is groter geworden, rekken zijn versleept, zodat mensen in alle rust hun lectuur kunnen kiezen zonder dat ze mekaar voor de voeten lopen. De krantenwinkel heeft ook een nieuw laagje verf gekregen en is een stuk overzichtelijker geworden. Vroeger was er meeneemkoffie te verkrijgen, Tineke en Laura hebben er ook instantsoep aan toegevoegd en gezorgd voor een ruim aanbod versnaperingen, van chips tot worstjes. “De verleiding is groot om vanalles bij je assortiment te voegen, maar daarin zijn we realistisch. We staan met beide voetjes op de grond”, zegt Tineke. Ook het hele gamma aan Loterijproducten is er verkrijgbaar, anders noem je je winkel natuurlijk niet ’t Kraslootje.

“De sociale contacten in zo’n winkel zijn zalig, daarvoor doe je het”, zegt dochter Laura, die de zelfstandigenmicrobe duidelijk van haar mama meekreeg. Ondanks haar jonge leeftijd is ze erg ondernemend. Zo verkocht ze tot voor kort Eneco-contracten, deur-aan-deur. “We hebben een strikte dagindeling”, klinkt het bij Laura: “We starten samen ’s ochtends vroeg hier, tot 9 uur. Mama werkt vast in ‘De Staminee” van 9 uur tot 15 uur, en komt dan weer naar hier om de dag af te sluiten om 17 uur. De drukste uren voor de passage van klanten zijn we dus samen. En ja, we zijn genoeg op mekaar afgestemd om samen een zaak te runnen. Ik woon ook bij haar in, we kennen mekaar door en door.”

Voorlopig kan u al voor rookwaren, een ruim aanbod vapetoestellen, drankjes, versnaperingen, alle Loterijproducten en wenskaarten terecht in ’t Kraslootje, vanaf volgende week dinsdag vindt u er ook het volledige assortiment kranten en tijdschriften. Een bpost-punt is ’t Kraslootje niet, omdat het op een paar honderd meter van het postkantoor ligt. Vanaf volgende week kan u er wel terecht voor het ophalen van pakjes.

‘t Kraslootje, Dorp-West 108, Lochristi. Open van 7 uur tot 12.30 uur, en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Gesloten op zaterdagmorgen, zondag en maandagnamiddag.

Aangeboden door onze partners