Voetbal 2de provinciale B FC Lichtervelde

Voorzitter Johan Vandenbussche gelooft nog in behoud voor FC Lichtervelde, maar beseft dat het nu moet gebeuren: “Er liggen twee scenario’s klaar”

Voorzitter Johan Vandenbussche (l) hoopt dat trainer Lorenzo Seys (r) de club in tweede provinciale kan houden alvorens naar Lombardsijde te vertrekken.© Stefaan Beel, Bart Vandenbroucke

FC Lichtervelde speelde thuis 1-1 gelijk tegen Dosko Kanegem en schoot daar weinig mee op in de degradatiestrijd. Voorzitter Johan Vandenbussche beseft als geen ander dat de komende twee wedstrijden wel eens richtinggevend kunnen worden.

Benny Lingier

“Intussen ben ik tien jaar voorzitter, maar ik ga nog even door”, zegt Vandenbussche. “Onze huidige coach Lorenzo Seys offerde zich op om over te nemen van Renzy Callewaert, die een stap opzij zette. Volgend seizoen wordt Dany Couvreur, een Lichterveldenaar die bij Dudzele actief is, onze nieuwe T1. Hij werkt zonder T2. Daardoor stak Lorenzo zijn licht op bij andere clubs en zijn volgende uitdaging wordt die als T1 bij Lombardsijde. We kennen hem als een gedreven trainer. Hij zal zijn job bij ons tot het einde van het seizoen nauwgezet uitvoeren. Christoph Vanderpoorten, nu nog T1 bij Zwevezele, wordt volgend seizoen een meerwaarde als onze sportief verantwoordelijke, maar eerst wil hij nog in schoonheid eindigen bij zijn huidige club.”

Angst om te verliezen

“Het gelijkspel tegen Kanegem verontrust ons, want we hadden meer verhoopt van die thuismatch”, vervolgt de preses. “Kjartann Debruyne opende tien minuten voor de rust de score, maar na de pauze maakte de bezoekende invaller Bolliou gebruik van één gaatje in onze defensie om gelijk te maken. Vervolgens sloeg de angst om te verliezen toe. Lombardsijde zette een stunt neer in Male, waardoor zij nu in onze nek hijgen. Er staan nu twee cruciale uitmatchen bij rechtstreekse concurrenten Snaaskerke en Tielt op onze kalender. Wel twee haalbare matchen, vind ik.”

“Als anoniem clubje in vierde provinciale voetballen we intussen mooi mee in tweede provinciale”, besluit Johan Vandenbussche. “We zorgden voor naambekendheid en stabiliteit. Gekke dingen doen we nooit en het is onze stijl om altijd de kalmte te bewaren. Wij pleiten sinds lang voor de doorstroming vanuit onze eigen jeugd. We hadden wel niet meegerekend dat we vandaag zouden moeten knokken voor het behoud, maar we zijn op twee scenario’s voorbereid als het toch fout zou aflopen. Al ontken ik niet dat ik bij voorkeur in tweede zou willen blijven. We staan nog niet in een verloren positie, want er vallen nog 21 punten te verdienen. Winst tegen Snaaskerke en Tielt zou een enorme opsteker betekenen.”

Aangeboden door onze partners