Voetbal 3de provinciale B Sparta Dikkebus

Gwen Dequidt ziet Sparta Dikkebus onder stoom komen na trainerswissel: “Nu grote uitspraken doen over eindronde zou ongepast zijn”

Gwen Dequidt is achterin de rots in de branding bij Dikkebus.© Bart Vandenbroucke

Dikkebus is back in business. Na een mindere periode en een trainerswissel pakten de Spartanen 9 op 9. Terwijl Hooglede zich dit weekend al tot kampioen kan kronen, barst het gevecht om de eindrondetickets volop los. Verdediger Gwen Dequidt wikt en weegt de kansen van Dikkebus.

Amaury Verdruye

Sparta Dikkebus is met drie ongeslagen wedstrijden op rij de ploeg in vorm. Het versloeg zondag buur Zillebeke met klinkende 6-0-cijfers. “Het was al een tijdje geleden dat we nog eens zo’n resultaat konden neerpoten”, vertelt Gwen Dequidt. “We grepen Zillebeke meteen bij de keel. Na tien minuten redde een veldspeler van hen de bal met de handen uit doel. Penalty en een rode kaart als logisch gevolg. Dat was eigenlijk het beste scenario dat we ons konden inbeelden. We gaven ze nooit nog een kans om in de wedstrijd te komen. We zijn negentig minuten blijven gaan.”

Na een geslaagd vorig seizoen scherpte Dikkebus de ambities wat aan, maar de ploeg presteerde niet helemaal naar de verwachtingen en na zeventien wedstrijden moest coach Thiery Clatot dan ook vertrekken. Hij werd vervangen door Pascal Dermaux en toen sloeg de motor weer aan. Gevolg? Dikkebus staat op vijf punten van de derde plaats. “Toch zullen we de voetjes op de grond houden”, blijft Dequidt sereen. “Je gaat me zeker geen grote uitspraken horen doen. We hebben een moeilijke periode achter de rug. Het zou dus ongepast zijn om na drie overwinningen het roer volledig om te gooien. Met de komst van de nieuwe coach werd er hard gewerkt op training en dat maakte ook duidelijk dat onze fysieke paraatheid niet meer op het gewenste niveau was. Tegen Zillebeke toonden we dat we op weg zijn naar onze beste vorm en konden we negentig minuten lang druk zetten. Dat is positief en hoopgevend.”

Dame Fortuna

Zondag trekt Dikkebus naar Ichtegem, dat één punt meer telt. Een goede zaak in de strijd om de eindronde loert om de hoek. “Het zal waarschijnlijk een leuk en spannend duel worden”, denkt Dequidt. “Maar ik blijf erbij, je zal ons nog niet over de eindronde horen spreken. We zullen zien waar het de komende weken naartoe gaat. We hebben al genoeg pech gekend. Het leek wel alsof Dame Fortuna ermee gemoeid was. Ik denk dat we nu de druk wat moeten weghouden. Iedereen heeft vertrouwen in elkaar en de sfeer in Dikkebus is altijd goed, dat is het allerbelangrijkste. Uiteraard is het plezanter als je vaak wint, maar waar is dat niet zo?”

Aangeboden door onze partners