Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Matisse Bergiers is na zijn spierblessure weer volledig fit: “De droom om ooit prof te worden is er nog steeds, maar nu focus ik me op KVK Tienen”

“Plaats zes lijkt me een realistische doelstelling”, zegt Matisse Bergiers.© Guy Meurs

KVK Tienen speelt deze maand tegen lager gerangschikte ploegen. Te beginnen al met zaterdagavond de trip naar Izegem, de thuisbasis van hekkensluiter Mandel. Met slechts dertien punten is die ploeg gedoemd om te zakken. Voor KVK, dat vorige week aanknoopte met de zege, is het de ideale gelegenheid om opnieuw drie punten in de pocket te steken. Er is altijd het gevaar voor onderschatting, maar verdediger Matisse Bergiers (22) is ervan overtuigd dat zijn ploeg niet in die val loopt.

René Beelen

“We beseffen goed dat er in deze reeks geen gemakkelijke wedstrijden zijn”, benadrukt de stoere Matisse Bergiers, die centraal in de Tiense defensie speelt. “Dat zal ook zaterdag niet het geval zijn, al staat Mandel United op de laatste plaats. We mogen niet vergeten dat er toch enkele ervaren spelers bijlopen die op een hoger niveau voetbalden. Maar ik denk niet dat we moeten vrezen voor onderschatting. Onze spelers hebben voldoende kwaliteiten en we gaan weer aan honderd procent voetballen, zoals we dat al het hele seizoen doen.”

“Inderdaad, we krijgen ook de volgende weken op papier haalbare tegenstrevers met Dessel Sport, de beloften van OH Leuven en Rupel Boom. Het is hoog tijd om ons puntenaantal te verhogen. Voor de competitie was ons doel een plaats in de linkerkolom. Nu komen die belangrijke wedstrijden eraan om dat streefdoel te bereiken. Ik durf zelfs te stellen dat we plaats zes mogen viseren. Dat is realistisch. Nooit waren we de mindere van ploegen uit de top vijf. Alleen werden we niet beloond navenant ons voetbal. Zeg maar dat het rendement vaak te laag was.”

Bergiers werd een paar keer gewisseld. Tegen Olympic Charleroi liep hij op 26 februari na een goed uur een spierblessure op en kon hij niet meer verder. “Ik had er wat last van en miste ook enkele trainingen”, heeft hij het over zijn spierblessure. “Zo werd ik ook vorige wedstrijd tegen Winkel Sport een kwartier voor tijd vervangen. Maar nu is alle leed geleden en ben weer volledig fit. Ik train opnieuw aan honderd procent mee.”

Anderlecht-product

“In het begin van de terugronde had ik het even moeilijk, maar nu gaat het weer de goede richting uit. Ik heb vertrouwen en streef zoals ik in het verleden deed naar de perfectie en ben wat dat betreft tevreden. In juni beëindig ik mijn studie handelsingenieur en dan kan ik volop aan mijn voetbalcarrière werken. De jongensdroom om profvoetballer te worden die ik had toen ik in de jeugd van Anderlecht voetbalde maar niet verder dan de reserven kwam, blijft nog steeds intact. Nu wil ik daar niet te veel aan denken en me volledig focussen op het voetbal in Tienen. Dat is momenteel het belangrijkste. Wat de toekomst brengt, zien we dan wel. Ik heb hier nog een contract van één jaar.”

Aangeboden door onze partners