Voetbal 3de provinciale C VV Volkegem

Vader, zoon en neef kunnen met VV Volkegem de titel ruiken na gewonnen topper: “Voor ons is elke match een familieuitstap”

Coach Tom en zijn zoon Joren (boven) maken samen met neef Elias deel uit van de eerste ploeg bij VV Volkegem. Elias Lodens maakte tegen Horebeke de beslissende goal.© Geert De Rycke

Oudenaarde -

De familie Lodens is bij VV Volkegem in alle geledingen van de club prominent aanwezig. Coach Tom Lodens trekt de kar, maar weet zich gesteund door zijn zonen Joren (speler) en Arne (afgevaardigde). Maar er is meer. Elias, die in de gewonnen topper van vorige tegen VV Horebeke (2-3) het beslissende doelpunt maakte, is de zoon van Wim, de broer van Tom Lodens. Emma Van Assche, de vrouw van Arne, is de verzorger van de ploeg.

Freddy De Geest

“Voor ons is iedere wedstrijd een familieuitstap”, lacht coach Tom Lodens. Zaterdag zette Volkegem eerste achtervolger Horebeke opzij. Met nog zeven wedstrijden te gaan, heeft Volkegem een voorsprong van acht punten. “En toch is de buit nog niet binnen”, zeggen Tom en zijn neef Elias in koor. “Zaterdag omzeilden we een moeilijke klip. Elias maakte een prachtig doelpunt, ongezien op dit niveau. De bal aanpakken en met links uithalen, een beauty”, zegt nonkel Tom, die er opvallend rustig bij blijft ondanks de riante voorsprong.

“Uiteraard is het leuk om de beslissende treffer in de topper te scoren”, pikt Elias in. “We zetten opnieuw een belangrijke stap, maar we blijven er rustig bij. Vorig seizoen moesten we tot diep in het seizoen knokken voor het behoud. Nu doen we mee voor de titel. Dat is wennen voor ieder van ons. Dat we al heel lang samenspelen, is een grote troef. We bekijken het van speeldag tot speeldag en willen het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is. In veel wedstrijden hadden we weinig overschot en zo zullen er nog wedstrijden volgen. We treffen nog verschillende ploegen die strijden om het behoud. Zondag ontvangen we FC Velzeke, een ploeg die de verwachtingen dit seizoen niet inlost. Toch maar oppassen voor die ploeg.”

Zorgen voor later

Velzeke staat voor wisselvalligheid. Vorige week ging het met de billen bloot tegen KSK Zingem (0-4), maar in zijn laatste vijf uitwedstrijden liet het wel 13 op 15 optekenen. Thuis verloor Volkegem enkel van Horebeke (0-3), maar dat werd vorige week rechtgezet. “We onderschatten geen enkele ploeg en zullen elke wedstrijd heel geconcentreerd moeten aanpakken”, hervat Elias Lodens. “Na Velzeke wachten met SC Everbeek en FC Kluisbergen nog twee ploegen die knokken voor het behoud. Horebeke legt een vergelijkbaar programma af. Of we klaar zijn voor de stap naar tweede provinciale? Dat denk ik wel. Op sportief vlak zeker. De club zet jaar na jaar stappen. Voetballend moeten we in tweede provinciale nog beter aan ons trekken komen. Dit zijn echter zorgen voor later. Vanaf nu focussen we op Velzeke. Er zijn nog 21 punten te verdienen. Alles kan nog.”

Aangeboden door onze partners