Een schot in de roos: nieuwe dartsclub in populair volkscafé in Drongen

Fanny Coppens van ‘Café Dageraad bij Fanny’© DVH

Drongen -

Wie de Drongense Dancing Dimi aan het werk wil zien, moet tegenwoordig in ‘Café Dageraad bij Fanny’ zijn. De zaak in de Alfons Bynlaan heeft sinds kort een officiële dartsclub en zoekt leden.

Sander Luyten

Voormalig profrenner Dirk De Wolf, ex-KAA Gent boegbeeld Wim De Coninck en volksvermaker eersteklas Sergio komen er al eens een pint drinken, maar het mag niet verbazen als Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts binnenkort ook aan de toog van café Dageraad zitten. Zaakvoerster Fanny Coppens (55) heeft namelijk een dartsclub opgericht: Eternity.

“Mijn biljarttafels waren niet meer zo populair en mijn club BC Excellentie heeft voldoende aan één tafel. Die andere heb ik weggedaan om plaats te maken voor twee dartsborden. Daar komt binnenkort nog een derde bij”, zegt Fanny. “Afgelopen zaterdag was de eerste bijeenkomst en Eternity heeft al 22 leden.” (lees verder onder foto)

© David Van Hecke

Eén vrijdagavond in de maand wordt er competitie gespeeld, maar op andere dagen zijn leden en andere liefhebbers welkom om te komen oefenen. Lid worden van Eternity kost 25 euro per jaar. “Ik heb het beste materiaal aangekocht. Dat was een serieuze investering dus ik hoop op blijvende interesse. Ik heb er vertrouwen in want leden van andere clubs zijn ook al eens komen kijken.”

Horeca is niet nieuw voor Fanny. Ze groeide op met een moeder die een snookerpaleis had op de Dendermondsesteenweg en baatte zelf een tijd een café uit op de Voskenslaan, ‘Fanny’s’. Zes jaar geleden meerde ze aan in Drongen. “Café Dageraad had geen goede naam, maar ik heb er iets van gemaakt. Helaas kwam daarna corona. Hopelijk ben ik nu weer voor lange tijd vertrokken.”

INFO: Facebook van Café Dageraad bij Fanny

Aangeboden door onze partners