Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

Eindronde lijkt verre van zekerheid voor Avanti Stekene na nieuwe nederlaag: “Ik heb er ook geen verklaring voor”

Jess De Rudder (rechts) wil zich met Avanti Stekene dit weekend herpakken tegen leider Tempo Overijse.© Geert De Rycke

Stekene -

Avanti Stekene ging in een rechtstreeks duel voor de vierde plaats tegen Hoger Op Kalken met de billen bloot. Met het zware programma dat de Waaslanders nog wacht, lijkt de eindronde opeens in gevaar te komen.

Ivan Elegeert

“De nederlaag komt inderdaad heel hard aan”, zucht good-old Jess De Rudder na afloop. “We waren nochtans goed gestart en het eerste kansje was ook voor ons. Meteen daarop maakt onze doelman dan een foutje, waardoor we een strafschopdoelpunt incasseerden. Het tweede doelpunt gaven we Kalken ook cadeau. Als het dan ook nog 0-3 wordt, dan weet je aan de rust al dat het heel moeilijk wordt.” De Rudder, die wat sukkelde met zijn gezondheid en een weekje out was, begon op de bank, maar werd na de koffie door coach Van Oost in de ploeg gedropt om voor de kentering te zorgen. “Iedereen hoopte natuurlijk door scherp uit de kleedkamer te komen nog een snel doelpunt te kunnen scoren, maar die hoop bleek ijdel”, aldus De Rudder. “Toen ik inviel wezen de bordjes al 0-4 aan. Het vierde doelpunt van de bezoekers heb ik zelfs niet gezien. Het kwam er dus eerder op aan om de eer nog te redden. Dat hebben we gedaan, maar meer dan dat ook niet.”

Het verlies tegen Kalken was al de vijfde nederlaag op eigen veld dit seizoen. En dat terwijl de thuisreputatie in het verleden een troef was van Avanti. “Ik weet ook niet hoe het komt”, geeft De Rudder toe. “Nochtans spelen we echt heel graag op ons kunstgrasveld. Vaak betreden we op verplaatsing velden waarvan we moeten fronsen. Ik wil hier dan ook geen conclusies uit trekken. Laat ons gewoon hopen dat we in de volgende wedstrijden zelf langer de nul kunnen houden. Want het is wel zo dat we het niet makkelijk hebben om na een achterstand de zaak nog recht te zetten.”

Op volle sterkte naar de leider

Ondanks de mindere gang van zaken gelooft De Rudder nog altijd dat de eindronde een doel moet blijven. “We krijgen dit weekend de kans om ons te herpakken na de wedstrijd tegen Kalken. Ook al is dat op het veld van leider Tempo Overijse. We kunnen op volle sterkte naar daar want er zijn geen gekwetsten of geschorsten. Het programma ziet er nadien ook nog stevig uit. Want na Overijse zijn een weekje vrij, maar dan trekken we naar FC Voorde-Appelterre en krijgen we SK Roeselare-Daisel op bezoek. Het is dan ook simpel: we staan nog voor zeven finales waarin we elke week opnieuw voor de drie punten moeten gaan.”

Aangeboden door onze partners