Voetbal 1ste provinciale FC Heikant-Zele

Bernard Van Eetvelde blikt met FC Heikant-Zele de buren uit Sint-Niklaas in: “Nooit eerder scoorde ik vijf keer”

Over de toekomst van Bernard Van Eetvelde in het geel-rood zijn er nog twijfels: “Ik voel me momenteel supergoed en fysiek sterker dan ooit, maar niet iedereen blijkt mee te zijn in dat verhaal.”© Geert De Rycke

Zele -

In een seizoen om snel te vergeten trakteerde FC Heikant-Zele zondagnamiddag zijn trouwe aanhang op een voetbalfeest door de bezoekers van SKN Sint-Niklaas met dubbele forfaitcijfers in te blikken (10-0).

Dirk Van Bruysel

Een van de bezielers van deze monsterscore was Bernard Van Eetvelde. De 34-jarige Zelenaar scoorde vijf keer. “Dat heb ik nooit eerder meegemaakt. Als middenvelder kom je niet altijd in scoringspositie en bovendien moeten ze dan ook nog binnenvliegen. Voor mij kwamen deze vijf doelpunten alvast onverwacht. De voorbije maanden had ik nog maar één keer de weg naar doel gevonden”, zegt Bernard Van Eetvelde.

“Wat de match zelf betreft, moet ik toegeven dat het een speciale wedstrijd was”, aldus de middenvelder. “Aanvankelijk begonnen we eerder nerveus aan de match. Een gezonde stress weliswaar, maar feit is dat we onszelf hadden voorgenomen dat wij niet de eerste ploeg in de competitie zouden zijn waartegen Sint-Niklaas een puntje zou pakken. Voetballen tegen een ploeg zonder punten is altijd gevaarlijk. Dat ondervonden we in het openingskwartier, want de bezoekers voetbalden goed mee. Eens wij goed in de match zaten, werd het makkelijker. Halfweg de eerste helft maakte een bezoeker een fout in de zestien en ik trapte de strafschop binnen. Meteen was de ban gebroken. We gingen uiteindelijk rusten met een toch wel ruime 4-0-voorsprong. Tijdens de pauze drukte de trainer ons op het hart om geconcentreerd te blijven spelen. Uiteindelijk resulteerde dat dus in een 10-0-pandoering. De driepunter geeft natuurlijk een boost, maar langs de andere kant mogen we ons ook niet blindstaren op deze cijfers. Sint-Niklaas is echt geen waardemeter, maar toch zal deze monsterscore ons goed doen.”

Tweede provinciale

“Dankzij deze overwinning springen we nu over KSK Grembergen naar de op twee na laatste plaats”, weet Van Eetvelde. “Bovendien hebben we nu ook een aanzienlijk beter doelsaldo. We moeten ervan uitgaan dat er drie ploegen zullen zakken en dan lijkt ons lot al bezegeld. Het verschil met dertiende Excelsior Mariakerke bedraagt slechts zes punten, maar die achterstand haal je niet zomaar op. Persoonlijk denk ik dat de sportieve redding moeilijk wordt. Toch moeten we trachten de kaap van dertig punten te ronden. Dat moet een doel zijn. Verder heb ik vernomen dat er in de reeks enkele ploegen in problemen zouden kunnen zitten. Laten we ervan uitgaan dat het volgend seizoen tweede provinciale wordt.”

“Of ik dan mee ga? Graag, maar ik heb nog geen beslissing genomen”, verrast Van Eetvelde. “Persoonlijk wil ik graag bij Heikant-Zele blijven, want ik voetbal hier al vanaf mijn jeugd, maar het blijft afwachten, want het bestuur wil verjongen en bovendien werden er al jongens aangetrokken voor het middenveld. Ik voel me momenteel supergoed en fysiek sterker dan ooit, maar niet iedereen blijkt mee te zijn in dat verhaal. Afwachten, dus.”

Aangeboden door onze partners