Sneeuw zorgt voor enkele ongevallen in regio

Genrebeeld politie Voer en Dijle.© Politie Voer en Dijle

Regio -

De winterse weersomstandigheden zorgden op woensdagochtend op verschillende plekken voor ongevallen. Grote accidenten met zwaargewonde slachtoffers bleven echter uit.

Maarten De Cock en Vanessa Dekeyzer

Zo reed een wagen in de Moorselstraat in de Tervuurse deelgemeente Moorsel om 7.56 uur tegen een bus van De Lijn. De bestuurder kon het voertuig niet op tijd tot stilstand brengen, aangezien zijn auto begon te slippen door de sneeuw. Daardoor raakte hij de flank van de bus. Er raakte niemand gewond, maar de tientallen reizigers van de bus zagen hun rit als sneeuw voor de zon verdwijnen. De bus moest immers getakeld worden. Een halfuur lang stond het verkeer vast, maar daarna werd de baan weer vrijgegeven. Ook in de Borremansstraat in Huldenberg en in de Florivalstraat in deelgemeente Ottenburg vonden er twee ongevallen plaats door de sneeuw. Bij de buren uit Overijse was dat niet het geval, maar de steile Sint-Annastraat werd er wel een tijd lang afgesloten door de gladheid.

Auto op het dak

Ook politie Getevallei had op woensdagvoormiddag de handen vol. Op het kruispunt van de Steenweg op Sint-Truiden met de Walbotstraat in Landen vond er zo om 8 uur een ongeval plaats. Een wagen kan niet meer gestopt geraken aan de stopstreep door de gladheid en botste op een aanrijdende wagen. Een persoon raakt lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Op de E40 voor de afrit Lincent slipte een auto, botste die tegen de middenberm en kwam de wagen op het dak terecht. In de overige politiezones waren er geen meldingen van ongelukken door het weer.

Aangeboden door onze partners