Voetbal  2de provinciale C FCH Sinaai

Nieuwe coach Tjorven Quintelier boekt meteen eerste zege bij FCH Sinaai: “Door telefoontje van voorzitter Jacobs kwam alles in stroomversnelling”

“Het was allemaal nogal onverwacht”, blikt Tjorven Quintelier terug.© Geert De Rycke

Sint-Niklaas -

Vorige week nog werd zijn verbintenis bij het in degradatiegevaar verkerende VK White Boys beëindigd, maar zondag stond Tjorven Quintelier al als T1 van het ambitieuze FCH Sinaai in het winnende kamp tegen Eendracht Bazel.

Dirk Van Bruysel

“Het was allemaal nogal onverwacht”, blikt Tjorven Quintelier terug. “Het gerucht deed de ronde dat ik een akkoord met Sinaai had voor volgend seizoen. Wanneer dat bericht ook in de Puitvoetbossen te horen was, geloofde de spelers van White Boys er niet meer in. We hebben dan in onderling overleg besloten om de overeenkomst te beëindigen. Toch was het niet de bedoeling dat ik zo snel aan de slag zou gaan bij Sinaai. Ik had inmiddels mijn woord gegeven aan Lebbeke om hun beloften nog enkele maanden te trainen. Wanneer vorige week echter bleek dat de spelers van Sinaai niet meer achter hun trainer Stefaan Staelens stonden, heeft men daar besloten om niet meer verder te gaan met Staelens. Woensdag kreeg ik dan een telefoontje van voorzitter Franky Jacobs met de vraag nu al over te nemen. Ik vond dat ik mijn toekomstige werkgever niet mocht teleurstellen en heb meteen voor Sinaai gekozen.”

“Het was de bedoeling dat ik Sinaai, waar de motor even dreigde te sputteren, opnieuw op de rails kreeg. Ik ben eerder een motivator en zo iemand hadden ze nodig in de Tinelgemeente. Tegen Bazel was het meteen duidelijk dat iedereen leek te herademen. Iedereen liep opnieuw vrij te voetballen. We startten sterk en scoorden al binnen de eerste minuut. Nadien kwam Eendracht Bazel even in het spel en lukte het de gelijkmaker, maar nog voor de rust trapte Jens De Ryck ons op voorsprong. In de tweede periode startte Bazel sterk, maar dan hield Jens Schroyens ons enkele keren recht. Aan de overzijde lukten wij vrij snel de 1-3 en 1-4.”

Niets liever dan eerste

“Of het een voordeel is dat ik de reeks ken? Zeker, maar ik ken misschien het best van al Sinaai zelf. Ik ken elke speler, want heb hen dit seizoen liefst zeven keer gescout. De kalendermaker wilde immers dat Sinaai telkens tegen een tegenstander speelde waar White Boys één of twee weken later tegen moest uitkomen. Komend weekend staat de match tegen KSK Kallo op de agenda. Opnieuw een moeilijke match, maar toch gaan we voor de drie punten. We staan nu op de tweede plaats in het klassement en zijn al zeker van de eindronde, maar toch willen we scherp blijven. Alles mag in Sinaai, maar ik weet dat de voorzitter niets liever wil dan promotie naar eerste provinciale.”

Aangeboden door onze partners