Kanaalovergang vernauwt: vanaf donderdag nog maar één fietsbrug open

Vanaf 9 maart blijft alleen deze fietsbrug, aan de zuidzijde, nog open. Fietsers kunnen er wel nog in twee richtingen passeren.© EMA

ARENDONK -

Brug 5 in Arendonk is sinds anderhalve week afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Vanaf donderdag 9 maart gaat ook een van de twee fietsbruggen dicht. Alleen de zuidelijke hangbrug blijft open.

Eddy Meulemans

Een aannemer van het Vlaams Gewest is vorige week gestart met grootscheepse herstellingswerken aan de brug over het kanaal op de N139 Arendonk-Reusel. Door het vele werfverkeer, met kranen en zware vrachtwagens, is het volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) noodzakelijk om behalve de rijweg ook een van beide fietsbruggen langs het viaduct af te sluiten. “Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, zowel van de mensen op de werf als van de fietsers”, zegt de woordvoerder van AWV.

Het gevolg is dat vanaf donderdag 9 maart alleen de fietsbrug aan de zuidzijde, rechts van de rijweg als je van Arendonk naar Reusel rijdt, nog open blijft. Fietsers en voetgangers mogen er tijdelijk wel in de twee richtingen passeren.

Dagelijks proper vegen

“Om te vermijden dat kleine steentjes van de werken op de fietsbruggen blijven liggen, zal de aannemer dagelijks het wegdek proper vegen”, geeft AWV nog mee. Voorlopig geldt de maatregel al zeker tot 7 april. Daarna volgt een evaluatie.

De renovatie van Brug 5 in Arendonk is een groot werk dat normaal een half jaar zal duren: tot eind augustus. Tot zolang is geen doorgang mogelijk voor auto’s en moet iedereen een lange omweg maken via Reusel naar de E34. Het verboden op- en afrittencomplex aan de vroegere douanepost in Mol-Postel wordt daarvoor tijdelijk opnieuw opengesteld. (ema)

Aangeboden door onze partners