Ex-Miss België opent ‘vrouwvriendelijke’ sportclub

Carrasco en Happart vormen al meer dan acht jaar een koppel.© Song wei - Imaginechina

Noémie Happart, 10 jaar geleden nog Miss België, heeft niet stilgezeten. De Luikse, ondertussen al een hele poos de partner van Rode Duivel Yannick Carrasco, heeft nu een ‘vrouwvriendelijke’ sportclub geopend.

Tom Vets

De sportclub heet Re.belle. Bijzonder is dat de club enkel vrouwen toelaat. “Het moet een plaats worden waar vrouwen zich altijd veilig voelen, waar ze geen ongepaste blikken of ongevraagde beoordelingen krijgen”, verklaart Noémie in de Waalse pers. Re.belle opende de deuren op 8 maart, niet toevallig de Internationale Dag van de Vrouwenrechten in de Luikse gemeente Awans.

LEES OOK. Van Miss België tot Mrs Carrasco: alles wat je moet weten over Noémie Happart (+)

Happart koesterde al lange tijd plannen om iets te doen rond sport en welzijn. Omdat ze naar eigen zeggen in het verleden geregeld te maken kreeg met onaangename situaties in sportclubs, ontstond het idee voor Re.belle. De voorbije jaren verbleef ze met haar partner Yannick in China, waar ze veel tijd had om het concept uit te werken.

Carrasco en Happart vormen al meer dan acht jaar een koppel. Carrasco maakte vorig jaar bekend dat hij vader zou worden door een doelpunt voor Atlético Madrid te vieren met de bal onder zijn shirt en zijn duim in de mond; zoontje Naël werd op 6 juli 2022 geboren.

Aangeboden door onze partners