Voetbal 4de provinciale D Sassport Boezinge B

David Casteleyn hing zo’n drie maanden geleden zijn schoenen aan de haak en is bij Sassport Boezinge B nu de man met een plan: “Ik kan mij helemaal uitleven”

Sassport Boezinge B maakte afgelopen weekend brandhout van rode lantaarn FC Passendale. Je wint niet elke week met 9-0 en ook voor coach David Casteleyn was het nieuw. Na de trainerswissel bij de A-kern hing hij zijn schoenen aan de haak. Nu blikt Casteleyn terug op zijn eerste maanden als trainer.

Amaury Verdruye

“We hadden natuurlijk ook de uitslagen van FC Passendale de laatste weken gezien, maar we pakten de wedstrijd wel heel serieus aan. Ook bij 4-0 bleven onze jongens doorgaan en de ene na de andere goal scoren. We hielden een goed tempo aan en kunnen nu met veel vertrouwen toeleven naar de volgende topper tegen Langemark-Poelkapelle.”

Dat is na Kuurne de revelatie van het seizoen, die dit seizoen enkel nog maar punten verloor tegen leider Kuurne én tegen Sassport B. Casteleyn kent dus geen vrees. “Ik ben ervan overtuigd dat een nieuwe stunt mogelijk is. Onze kern is compleet en met Dennis Geldof hebben we een nieuw wapen. Geldof was lang geblesseerd en speelde dit weekend voor het eerst terug mee. Als middenvelder is hij zeer dominant in het verdedigende compartiment. Hij zorgt voor voetballend vermogen en extra gestalte. Ik denk dat we met hem in de ploeg nog een aantal procentjes kunnen groeien.”

Eind november hield Boezinge een kleine stoelendans. Bij de A-ploeg moest T1 Angelo Parravizini vertrekken, Dylan Vanhaverbeke nam over en Frederik Wydoodt (toenmalig T1 van de B-ploeg) werd T2 bij de A-ploeg. Gevolg: er kwam een vacature vrij bij de B-ploeg. David Casteleyn, speler bij SK Elverdinge, hing zijn schoenen aan de haak en werd per direct T1.

“Het is een fantastische ervaring en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad”, vertelt de pas 32-jarige ex-verdediger. “Ik ben misschien een iets ander type trainer dan mijn voorganger, maar elke match zie ik bij mijn groep de zaken die ik specifiek vraag meer en meer naar voor komen. Dat is een fantastisch gevoel als coach, zeker als je merkt dat ons niveau begint te groeien. Ik was natuurlijk al tien jaar jeugdtrainer, maar het verschil is toch vrij groot. Bij de jeugd werken we vooral op spelersontwikkeling, in een A-kern ligt de focus meer op het weekend. Je traint elke week met een plan richting de volgende wedstrijd. De focus ligt ook veel meer op het zoeken van de zwaktes bij de tegenstanders en op het benutten van de sterktes van ons eigen elftal. Ik kan mij helemaal uitleven.”

Eindronde

Boezinge staat momenteel op een achtste plaats, maar heeft de vierde plaats nog in het vizier. “Qua resultaten kon het zeker beter”, is Casteleyn ook kritisch. “Als ik eraan terugdenk, hadden we al een pak punten meer kunnen hebben. We hebben nog te vaak moeilijkheden om het eerste doelpunt te maken. Daarnaast missen we vaak het momentum.”

Behoort de eindronde nog tot de mogelijkheden voor Boezinge B, met een kalender waarin het nog tegen Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Brielen en Voormezele speelt? “Waarom niet? We hebben van niemand schrik”, maakt Casteleyn zich sterk. “We speelden gelijk tegen Langemark-Poelkapelle en verloren nipt met 1-0 van Kuurne. We hebben kwaliteit genoeg en hebben vertrouwen. We zien wel waar het schip strandt.”

Aangeboden door onze partners