Politievakbonden blokkeren reizigers op luchthaven Charleroi: “Kom minstens drie uur op voorhand”

Archiefbeeld© BELGA

In het kader van de actieweek van de openbare diensten hebben politievakbonden vanochtend actie gevoerd op de luchthaven van Charleroi. Reizigers werden geblokkeerd ter hoogte van de toegangsrotonde richting parkeerterreinen en mochten slechts in kleine trosjes passeren. Zo meldt RTL.

Gilles LiesenborghsBron: RTL

LEES OOK. Openbare diensten houden vrijdag nationale actiedag: bekijk hier waar je hinder kan ondervinden

De politievakbonden begonnen omstreeks 6.00 uur vanochtend met de opstelling van hun filterbarricade. Om de vijf minuten lieten ze twee tot drie auto’s passeren. Het leidde rond 7.00 uur tot een file van meer dan honderd wagens. Veel geïrriteerde reizigers besloten uiteindelijk om hun weg te voet voort te zetten. Om 10.00 uur wordt de weg weer vrijgemaakt.

Met de actie eisen de politievakbonden een loonsverhoging en een aanpassing van de eindeloopbaanregeling. De actievoerders namen de tijd om hun situatie ook toe te lichten aan de mensen die ze ophielden. De luchthaven adviseert reizigers om “minstens drie uur” voor hun vlucht aanwezig te zijn. Er wordt verwacht dat als gevolg van de staking verschillende vluchten vertraging zullen oplopen of zelfs verplaatst zullen worden.

Aangeboden door onze partners