Voetbal 2de provinciale A SC Zonnebeke

SC Zonnebeke van voorzitster Josiane Duthieuw kan tegen leider Dottenijs de titelstrijd weer openbreken: “We zullen kans op promotie niet laten liggen”

Josiane Duthieuw zal de spelers niet opdragen met de handrem op te voetballen.© Bart Vandenbroucke

Zonnebeke verloor vorig weekend verrassend met 2-3 van Moorsele, terwijl leider Dottenijs het niet zonder moeite met 4-3 haalde van Vlamertinge. Zondag staan beide ploegen tegenover elkaar. Bij winst komt Zonnebeke op gelijke hoogte van de Henegouwers en kan de titelstrijd nog alle kanten uit. Zelfs Zwevegem, Moorslede, Poperinge en Westrozebeke zijn in dat scenario nog niet afgeschreven.

Fons Vandewynckele

“Er is niks van aan dat wij onze neus zouden optrekken voor een terugkeer naar eerste provinciale”, zegt Zonnebeke-voorzitter Josiane Duthieuw. “Als we de kans krijgen om te promoveren, dan zullen we het niet laten. Hetzij via de titel, hetzij via de eindronde. We hebben de spelers nog nooit aangeraden om met de handrem op te spelen. Dat we onlangs met Maxime Dejonghe en Jamie Tuyttens twee spelers van het gestopte Anzegem binnenhaalden, is toch wel degelijk een bewijs dat we voluit voor de promotie gaan.”

“Tegen Moorsele hadden we meer verdiend dan een 2-3-nederlaag”, aldus Duthieuw. “Voor de tweede wedstrijd op rij konden we een strafschop niet verzilveren. We domineerden Moorsele op alle vlakken, maar de bezoekers toonden zich bijzonder efficiënt. Drie keer kwamen ze in onze rechthoek, drie keer was het prijs. Tegen Dottenijs moeten we onze gram halen. Na de winterstop moesten we even gas terugnemen, maar intussen halen we opnieuw een goed niveau. Als we zondag kunnen winnen van Dottenijs, dan zijn ze nog niet klaar met ons.”

Maxime Dejonghe: “Voetbalplezier terugvinden”

Hoewel T1 Ludovic Sieuw vrijdag nog meegaf dat beide ex-Anzegemnaars niet in de kern zaten voor de wedstrijd tegen Moorsele, verscheen Maxime Dejonghe toch aan de aftrap. Ook hij kon de nederlaag niet voorkomen. “Jammer, want we verdienden in geen geval te verliezen”, beweert de 21-jarige Houthemnaar. “Kort na Nieuwjaar tekende ik bij Zonnebeke. Omdat Anzegem onlangs per direct stopte, kon ik vroeger dan verwacht voor mijn nieuwe ploeg aantreden. Mijn jeugdopleiding genoot ik bij Moeskroen en SV Roeselare. Daarna stapte ik over naar Westhoek, waar ik in de eerste ploeg mocht debuteren. Het was toenmalig T1 Fanny Schamp die me kon overtuigen om naar Anzegem over te stappen. Blijkbaar had zijn opvolger Pascal Verriest het minder voor mij, want ik moest me meestal tevredenstellen met invalbeurten. Op den duur raakte ik mijn motivatie kwijt. Ik koos voor Zonnebeke om het voetbalplezier terug te vinden. Later kan ik nog altijd een stap hoger zetten. De komende wedstrijden zal ik het beste van mezelf geven om de ploeg aan een ticket voor eerste provinciale te helpen.”

Aangeboden door onze partners