Grote baas van toptoernooi Indian Wells vindt het “onbegrijpelijk” dat tennisicoon Novak Djokovic niet naar VS mocht komen

© AFP

Toernooidirecteur Tommy Haas heeft er geen begrip voor dat Novak Djokovic niet kan deelnemen aan het Masters 1.000-toernooi van Indian Wells (hardcourt/8,8 miljoen dollar). De Servische nummer 1 van de wereld mag de Verenigde Staten nog altijd niet in omdat hij niet is gevaccineerd tegen het coronavirus.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Heel teleurstellend. Ik denk dat Amerika het enige land is dat nog steeds de restricties heeft dat je het land niet in mag als je niet gevaccineerd bent”, zei Haas kort na de start van ‘zijn’ tennistoernooi. Volgens de oud-prof uit Duitsland is de regelgeving in de Verenigde Staten achterhaald.

“Ook andere professionele atleten over de hele wereld hebben besloten zich niet te laten vaccineren. We moeten het onderwerp laten gaan en hem gewoon laten spelen. Ik zie geen reden en ik ben ook erg teleurgesteld dat hij er niet is. Veel mensen in de tenniswereld en wij als toernooi hebben alles geprobeerd om Djokovic hier te laten spelen, maar tevergeefs. Hij is de beste speler ter wereld. Ik vind het triest. Hij schreef me zelf ook hoe graag hij erbij had willen zijn.”

© AFP

Djokovic probeerde een vrijstelling te krijgen, maar die werd afgewezen. Hij staat nog op de deelnemerslijst voor het toernooi van Miami, over twee weken, maar de kans dat hij in Florida deelneemt, lijkt klein. De 35-jarige Djokovic won het toernooi van Indian Wells vijf keer (2008, 2011, 2014, 2015 en 2016). In 2019 deed hij voor het laatst mee in Californië.

Aangeboden door onze partners