Voetbal 1ste provinciale Linden-Bierbeek (zaterdag 19.30u)

Jeroen Michiels beseft dat Linden na mindere reeks geen excuses meer heeft in derby tegen Bierbeek: “Eigenlijk verwacht de hele club een overwinning”

Jeroen Michiels (rechts) eerder dit seizoen in actie tegen Rode-de-Hoek.© Geert Tresignie

Na een dip, met een drie op vijftien als gevolg, voelt Linden de eindrondetickets stilaan uit de handen glippen. De derby zaterdagavond lijkt het ideale moment om de wederopstanding net op tijd in te zetten. Al zal ook Bierbeek belust zijn op revanche na de nederlaag van vorige week bij staartploeg Rode-de-Hoek.

Stefan Van De Weyer

“Nee, die mindere weken gaan geen effect op ons hebben tegen Bierbeek”, zegt Linden-middenvelder Jeroen Michiels. “Dat blijft toch een derby, en al zeker nu beide ploegen zo dicht bij mekaar staan in het klassement. Bovendien zijn we na ons verlies in de heenronde extra gebrand om thuis uit te halen en te winnen. Ik sluit een gesloten beginfase niet uit, al moet ik wel zeggen dat onze vorige duels altijd garant stonden voor spektakel. Eigenlijk verwacht de hele club een overwinning. Ik vermoed dat er ook veel fans zullen komen kijken. Het zal zeer belangrijk worden voor ons om punten te pakken en te stijgen in het klassement.”

Bij Bierbeek beseft coach Carlo Lavigne dat beide ploegen zich in een mindere periode bevinden. “Na een goede reeks lieten we ons vorige speeldag verrassen door een gretig La Rhodienne. Hun goal viel uit een vrije trap, nog eens geen echte kans, en dat was toch best frustrerend. Tegen Linden is het altijd beladen. We klopten hen thuis, maar na hun mindere reeks van de voorbije weken zullen ze ongetwijfeld iets willen rechtzetten. Nu goed, wat er ook van is, we moeten gewoon de drie punten pakken om die tweede plaats vast te houden.”

Aangeboden door onze partners