Omstreden ‘Kind van de Duivel’-rapper treedt al voor vierde keer gratis op in Bemdhal

Ook in 2015, 2017 en 2019 zette de Nederlandse rapper Jebroer de Bemdhal al in vuur en vlam. Zijn credo is intussen niet veranderd: gaan met die banaan!© RR

ARENDONK -

De populaire rapper Jebroer, bekend van de omstreden hits Kind van de Duivel en Engeltje, komt in mei nog eens naar Arendonk Zingt & Swingt. Het is al de vierde keer in acht jaar dat de Nederlandse hiphopster zijn fans trakteert op een gratis optreden in de Bemdhal in Arendonk.

Eddy Meulemans

Dominees in het protestantse noorden van Nederland trokken in de zomer van 2017 aan de alarmbel over het nummer Kind van de Duivel van Jebroer. Ze vreesden dat kinderen “negatief beïnvloed” zouden worden door de teksten over ketterij, feesten, drank en drugs. Elf kerken zamelden toen zelfs meer dan 5.000 euro in om een concert van de “duivelse rapper” te verbieden. De organisatoren van Arendonk Zingt & Swingt (AZS) zien er tot vandaag geen graten in, want in mei staat Jebroer al voor de vierde keer in acht jaar op het podium in de Bemdhal. Zijn credo is in al die jaren niet veranderd: gaan met die banaan!

Amber Broos

Samen met Jebroer heeft de werkgroep van AZS nog vijf andere nieuwe namen vrijgegeven, onder wie het aanstormende Belgische dj-talent Amber Broos. Zowel op Studio Brussel als op One World Radio, het radiostation van Tomorrowland, heeft ze haar eigen show waarin ze de luisteraars entertaint met haar bijzondere mixen van house, club en techno. “Amber Broos heeft onder meer Tomorrowland, Suikerrock, We Own The Night en Lokerse Feesten al op haar palmares staan. Nu komt daar Arendonk Zingt & Swingt nog bij. We verwachten een dampend hete dj-set in onze Bemdhal”, zegt organisator Brent Leyten (29).

Lowriderz

De andere overgebleven gaten in de affiche worden opgevuld door het bekende dj- en producerduo Lowriderz, Andromedik, The All-Star Weddingband, Nina Black en Michael Amani. Eerder werd ook al de komst van enkele Vlaamse vedetten bevestigd, onder wie Regi Penxten, bekend van Milk Inc., Günther Neefs, Laura Tesoro en Samson & Marie.

De 21ste editie van het gratis popfestival Arendonk Zingt & Swingt vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei op de Bemdweide in Arendonk. Er worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht. De opbrengst gaat opnieuw naar een goed doel: de helft naar de Chiro van Arendonk en de andere helft naar G-Sport Vlaanderen. (ema)

www.arendonkzingt.be

Aangeboden door onze partners