Nieuwe infobrochure ondersteunt ouders in keuze kleuterschool: “Belangrijk om goed te informeren”

De gemeentebesturen van Wingene en Ruiselede ontwikkelden samen met Huis van het Kind en scholengroep Driespan een infobrochure die ouders wegwijs maakt in het scholenaanbod in Ruiselede, Wingene en Zwevezele.© lvw

Wingene / Ruiselede -

Om ouders van jonge kinderen wegwijs te maken in het schoolaanbod van Ruiselede, Wingene en Zwevezele, ontwikkelden beide gemeentebesturen samen met Huis van het Kind en scholengroep Driespan een uitgebreide infobrochure.

Levi Verbauwhede

“De schoolkeuze is natuurlijk een grote en belangrijke stap”, weet Wingense schepen van Onderwijs Hedwig Kerkchove (CD&V). ”Daarom is het van belang om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn. Dankzij deze nieuwe infobrochure kunnen we ouders beter en gerichter voorlichten.”

“Vanuit Huis van het Kind nemen we ook enkele tips op voor een zachte overgang van thuis- of kinderopvang naar de school, en ook wat tips rond zindelijkheid”, vult Wingens schepen van Welzijn Tom Braet (CD&V) aan. “Daarnaast biedt de brochure ook praktische tips rond instapmomenten.”

Verjaardagspakket

Om het initiatief extra in de kijker te zetten, ontvangen alle tweejarigen een leuk verjaardagspakket. Naast de infobrochure voor ouders, krijgen de feestvarkens een verjaardagskaart, een leuk gadget van Huis van het Kind en kunnen ze hun eigen verjaardagskroontje in elkaar knutselen.

Aangeboden door onze partners