Voetbal   3de Provinciale D  FC Smetlede - SK Erembodegem: 8-9

Zeventien goals in een knotsgekke wedstrijd in Smetlede: “Haast elke aanval leverde een doelpunt op”

Dylan Moens (op archiefbeeld) begon het seizoen als doelman bij SK Erembodegem, maar staat nu in de spits en scoorde twee keer tegen FC Smetlede.© Gregory Van Gansen

Smetlede -

De kijkers hadden zondag in Smetlede nood aan een telraam want de bordjesman, die raakte geheid de tel kwijt. Staartploeg SK Erembodegem trok finaal aan het langste eind in een wedstrijd die eindigde op een vooroorlogse 8-9.

Wim Redant

Dylan Moens pikte een paar goals mee en trok Erembodegem zo over de streep, waardoor de Ajuinen haasje over sprongen met Eendracht Winnik B naar de veertiende plaats. “De match brak snel open”, zegt hij. “We kwamen op achterstand, maar zetten de scheve situatie snel recht. Haast elke aanval leverde een doelpunt op. Bij een 3-7-stand leken we de schaapjes op het droge te hebben, maar FC Smetlede naderde nog voor rust tot 5-7. We beseften uiteraard dat we de defensie meer gesloten moesten houden en stevenden af op een pittige tweede helft met veel duelkracht. Het was de ploeg met de meeste fysieke kracht die het haalde.”

“Deze driepunter hadden we ook broodnodig. We misten dit seizoen onze start met nul op zes, maar maakten nadien een remonte en leunden zelfs even bij de top vijf aan. Nadien volgde een terugval, terwijl we nochtans vaak domineerden. Een gebrek aan efficiëntie speelde ons parten. Ik ben intussen aan mijn vierde seizoen bezig bij Erembodegem. Bij de seizoenstart was ik nog keeper, net als vorig seizoen trouwens. Ik verloor mijn plaats aan Thijs Bauters. Toen coach Jurgen Impens in spelersnood zat, depanneerde ik als veldspeler. Intussen sta ik al drie weken in de vuurlinie. Tot bij de U17 was ik een spits zodat de switch ook niet zo vreemd is. Ik tekende al bij en wil alles uit de kast halen om Erembodegem in derde provinciale te houden.”

Smetlede zakt weg naar tiende plaats

Jens Van Der Putten verbaasde dit seizoen in de eerste periode, maar zakte intussen met Smetlede weg naar de tiende plaats. “We tellen nog zeven punten voorsprong op de veertiende plaats en hebben nog wat punten nodig”, vertelt de coach van Smetlede. “Zondag kwamen we snel op voorsprong en ik had een goed gevoel, maar toen slikten we drie goals in een tijdspanne van tien minuten. Bij 2-3 volgden opnieuw drie tegengoals. Vier van die zes tegengoals incasseerden we op stilstaande fases. Bij 2-6 haalde ik twee spelers naar de kant om het tij te keren. Bij de rust was bij 5-7 nog alles mogelijk. Na rust probeerden we de bakens te verzetten. We slikten uiteindelijk negen goals zonder dat we de scheidsrechter ook maar één goal konden aanwrijven. De schorsing van onze defensieve sterkhouder Sep Wille speelde ons duidelijk parten. We verloren nu tegen de drie staartploegen. Dan weet je dat de wedstrijd zondag tegen leider SV Sint-Antelinks een moeilijke partij wordt.”

Aangeboden door onze partners