“Seks in ruil voor cocaïne”: man verdacht van verkrachting 13-jarig kwetsbaar meisje

© SD

Gent -

Een 29-jarige man riskeert 40 maanden effectieve celstraf voor de verkrachting van een 13-jarig meisje dat was weggelopen.

Simon Dekaezemaker

Het meisje werd op 1 september vorig jaar afgezet door haar ouders aan een school in de buurt van Sluizeken. Ze liep weg en doolde rond in Gent. Zo belandde ze bij een Afghaanse drugsverslaafde (29). “Het meisje is enorm kwetsbaar en verblijft nog steeds in een instelling. Ze worstelt met grote trauma’s en verminkte daarom zich meermaals”, zegt haar advocate Hanne Binst.

Zes dagen later vond de politie het kind terug. Ze verklaarde dat ze seks moest hebben met de Afghaanse man in ruil voor cocaïne. Hij zit sindsdien in de gevangenis, maar ontkent de verkrachting. Volgens advocaten Laura Otte en Jean-Marc Vanherf legde het meisje een valse verklaring af: “Hij gaf haar cocaïne, maar heeft nooit seks met haar gehad”.

Het vonnis valt op 23 maart. Het openbaar ministerie achtte de verklaring van het meisje bewezen en vorderde 40 maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete. “Op haar lichaam is uw DNA gevonden”, klonk het scherp. “Het meisje was 13 jaar en kon daarnaast nooit toestemming geven. U hebt schaamteloos misbruik gemaakt van haar kwetsbare toestand.”

Aangeboden door onze partners