Wout van Aert ziet kans op ritwinst in Tirreno-Adriatico verdwijnen na valpartij met Tom Pidcock: “Kan gebeuren, de schade lijkt mee te vallen”

Het was al snel weer koek en ei tussen Van Aert en Pidcock na de valpartij.

Wout van Aert had zijn zinnen gezet op een eerste zege van zijn wegseizoen tijdens de vierde etappe van Tirreno-Adriatico. De renner van Jumbo-Visma leek ook een goede kans te hebben om de dagzege te pakken, maar kon uiteindelijk zijn kansen niet verdedigen. Vlak voor de slotklim kwam hij ongelukkig ten val nadat Tom Pidcock zijn achterwiel aantikte. De schade lijkt gelukkig mee te vallen: de twee legden het meteen bij met een handdruk en reden samen naar de finish.

svar

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We waren aan het vechten voor positie, het is een soort incident dat op dat moment kan gebeuren. Ik probeerde mijn positie bij de jongens van mijn ploeg te verdedigen. Ik denk dat Tom achter mij inhaakte en door een gaatje probeerde te kruipen”, legde Van Aert uit in een eerste reactie. “Toen ik dacht dat ik hem al voorbij was, voelde ik dat er achter me iemand in mijn fiets haakte en werd ik tegen de grond gesleurd. Het kan gebeuren. De schade lijkt mee te vallen. Ik heb niet te veel pijn. Ik ben goed geschaafd, maar dat is logisch na dat schuiven. Verder hoop ik dat het oké is.”

“Het is een grote pleister op de wonde dat Primoz de rit wint”

Wout van Aert - Jumbo-Visma

Van Aert maakte tot de val een uitstekende indruk. “Daar mag ik tevreden over zijn. Het zwaarste moest natuurlijk nog komen. Het is een hele grote pleister op de wonde dat Primoz (Roglic) wint. Het is mooi als je met zo’n ploeg aan de start staat, dan weet je dat je meerdere kansen hebt. Het is niet mijn gewoonte om te vallen, maar je ziet dat het snel gebeurd is. Dan is het heel knap dat de jongens het hoofd koel hebben gehouden en dat Primoz het kon afwerken.”

Schade valt ook mee bij Pidcock: “Weet niet wat er gebeurd is”

Net zoals onze landgenoot, hield Pidcock er een gescheurde broek en heel wat schaafwonden aan over. Vooral zijn dijbeen en bil waren bebloed, maar de winnaar van de Strade Bianche stelde dat de schade meeviel. “Het gaat goed”, vertelde hij meteen na de finish. “Ik weet niet echt wat er is gebeurd. Wout vertelde me nadien dat het zijn schuld was, hij verontschuldigde zich, dus voor mij is daarmee de kous af. Het is gewoon een incident in de koers. Dat kan gebeuren.”

De valpartij gebeurde net voor de laatste passage aan de slotklim. Pidcock maakte de voorgaande keren geen al te beste indruk en verzeilde telkens in een tweede of derde groepje nadat andere favorieten demarreerden. “Ik probeerde gewoon uit de weg te gaan van mijn eigen ploegmaten. Voor ik het wist lag ik op de grond. Vannacht zal het even pijnlijk zijn om te slapen, maar voor de rest gaat het wel goed.”

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners