Reis van Annemie Struyf voor ‘Het hoge noorden’ loopt niet van een leien dakje
IJskoud, maar Annemie Struyf (62) smeedt het ijzer wanneer het heet is. Seizoen twee van ‘Het hoge noorden’ is nog maar pas gedaan, of ze werkt al volop aan de opnames van de derde reeks. Al lopen die niet van een leien dakje: voor Struyf en haar ploeg blijkt het allerminst evident om ter plaatse te geraken.
“Het zijn hier wonderlijke, sneeuwwitte dagen. Opnieuw sprokkelen we de mooiste intense en ontroerende verhalen voor een volgende reeks”, liet Annemie Struyf vorige maand al weten. Ze maakte toen al een eerste trip naar Noorwegen voor het derde seizoen van Het hoge noorden, terwijl het tweede nog liep op Eén. Nu die uitzendingen zijn afgelopen, ligt de focus helemaal op het draaien van het vervolg. Niet verwonderlijk, want Het hoge noorden was de voorbije maanden een van de weinige programma’s die nog geregeld boven het miljoen kijkers wist te scoren.
Ook het publiek vroeg nadrukkelijk om een vervolg. Maar Struyf moest de voorbije dagen obstakels overwinnen om in Noorwegen te geraken. Op haar sociale media, waar ze fans geregeld een update geeft, bracht ze verslag uit van de moeizame reis noordwaarts die ze woensdag en donderdag deed.
Geen piloot
Dat begon nog ontspannen met een frisse snit, nadat Struyf vorige week de schaar liet zetten in haar coupe. Woensdag stapte ze op de trein richting luchthaven. “Op weg naar Noorwegen. Hier in Vlaanderen is het laagje sneeuw flinterdun. Straks zal het wat anders zijn”, klonk het nietsvermoedend. Maar donderdag bleek Struyf nog altijd niet aangekomen te zijn.
(lees verder onder de foto)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
“Door de sneeuw in België kwamen we woensdag met teveel vertraging aan in Oslo. Dus zijn we onderweg gestrand”, vertelt ze. “Om 4.30 uur zijn we opgestaan om onze volgende vlucht zeker niet te missen. Maar ook hier zitten we al een hele tijd vast. Reden? De piloot is er niet. Hij zit ergens vast in de sneeuw en geraakt niet op zijn werk.”
Naar eigen zeggen zat er voor Struyf en haar vaste cameravrouw Kristel Waterloos niets anders op dan “koffie te drinken en te wachten” op de luchthaven van Trømso. Of ze intussen op haar eindbestemming is geraakt, was donderdagavond nog altijd niet duidelijk.
Björn Soenens is kankervrij en blikt terug: “Ik had mijn scans naar mijn zoon gestuurd, een chirurg in opleiding. Hij zei: Ik ben eerst beetje gaan wenen”
VRT-correspondent Björn Soenens kankervrij verklaard: “Ik voel me herboren”
Bedrijf achter opnamestudio’s in Boortmeerbeek vordert nietigheid van outsourcing ‘Thuis’-productie