Gustaph lost videoclip van Songfestival-nummer ‘Because of you’ : “Een liefdesbrief aan de vrijheid”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gustaph, die ons land in mei zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, stuurde vrijdagochtend de videoclip van zijn nummer ‘Because of you’ de wereld in. De clip beleefde zonet zijn primeur in de Radio 2-ochtendshow ‘Goeiemorgen Morgen!’ met Peter Van de Veire en Kim Van Oncen en is vanaf nu te vinden op het officiële Youtube-kanaal van Eurovision.

De boodschap die Gustaph met de videoclip wil uitdragen, is ook de boodschap van het nummer zelf: dankbaar zijn voor de mensen die je steunen en in je geloven, zodat je volledig jezelf kan zijn. “Because of you is een ode aan de queer gemeenschap en het idee van een zelfgekozen familie die elkaar ondersteunt, draagt en hoger tilt”, vertelt Gustaph. “Het nummer heeft duidelijke nineties house referenties en is een liefdesbrief aan de vrijheid: vrijheid van expressie en vrijheid om altijd jezelf te kunnen zijn.”

PORTRET.Eurosong-winnaar Gustaph, ooit bekend als Steffen, nu een veelzijdig artiest die geen geheim (meer) maakt van zijn identiteit

De videoclip bouwt verder op de visuals die in Gustaphs act voor Eurosong 2023 werden gebruikt. Verschillende dansers en dragqueens zijn te zien, samen met Gustaph en zijn achtergrondzangeressen.

Achtergrondzangeressen

Ook Gustaphs achtergrondzangeressen Monique Harcum en Chantal Kashala – die er ook bij waren op Eurosong 2023 – zijn van de partij in de videoclip. Zij worden versterkt door Sandrine Van Handenhoven. De drie dames zijn goede vrienden met Gustaph en die klik is zowel in de clip als live op het podium duidelijk. Alle drie gaan ze mee naar Liverpool met Gustaph.

Aangeboden door onze partners