Parket brengt duidelijkheid over wat vermiste Valentin (23) overkwam

© LMD / Federale Politie

Gent -

Politie en parket gaan uit van een tragisch ongeval in het onderzoek naar wat Valentin Footman (23) is overkomen. Dat bevestigt het Oost-Vlaams parket. De man uit Waals-Brabant was vijf dagen vermist. Duikers troffen donderdag zijn levenloze lichaam aan in het water van het Handelsdok.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK.Lichaam vermiste Valentin (23) gevonden in water aan Oude Dokken: wetsarts komt ter plaatse

De 23-jarige Valentin Footman uit Incourt werd zaterdag omstreeks 0.30 uur voor het laatst gezien, bij Kompass Klub in de Nieuwevaart. Hij was er met vrienden, maar de toegang tot de discotheek werd hem ontzegd omdat hij dronken was. Daarna ontbrak elk spoor van de twintiger.

De federale politie verspreidde daarop een opsporingsbericht en speurders kamden begin deze week de buurt van de Nieuwevaart en Oude Dokken uit. Vijf dagen na zijn verdwijning werd donderdag zijn levenloze lichaam gevonden door duikers in het Handelsdok.

Het parket van Oost-Vlaanderen stuurde het lab en een wetsarts ter plaatse om meer duidelijkheid te brengen over de zaak. “Op basis van de uitwendige schouwingen blijkt dat er geen tussenkomst van derden is gebeurd”, zegt het parket vrijdag. “Van kwaad opzet is dus geen sprake.”

Een toxicologisch onderzoek wordt nog uitgevoerd, maar het heeft er alle schijn van dat Valentin Footmans dood een tragisch ongeval was, wellicht het gevolg van een ongelukkige val. De familie en vrienden waren donderdag te aangeslagen door het overlijden en wensen niet te reageren.

LEES OOK. Politie zoekt met drie boten in water aan Oude Dokken naar vermiste Valentin (23), maar opnieuw zonder resultaat

Aangeboden door onze partners