Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen

Jurgen Van Opstaele staat ook volgend seizoen aan het roer bij KVE Drongen: “Heb het hier enorm naar mijn zin”

“Met 37 doelpunten scoren ze heel hoog in onze reeks. Onderschatting is dan ook uit den boze”, waarschuwt Van Opstaele zijn kern voor komende tegenstander Eendracht Wervik.© Nic Declercq

Drongen -

Na een vrij weekend door de schrapping van SV Anzegem ontvangt KVE Drongen komende zondag Eendracht Wervik. Andermaal een belangrijk duel in de strijd voor het behoud. Ook de komende weken belooft het nog spannend te worden voor Drongen. “We zullen elke match vol aan de bak moeten, maar dat wisten we al van de eerste speeldag”, aldus coach Van Opstaele.

Stefan Smet

“De situatie is natuurlijk vervelend”, staat Jurgen Van Opstaele nog even stil bij de problemen van Anzegem. “We kunnen er echter niets aan veranderen dus we moeten gewoon verder en vooral op ons elan doorgaan. We zijn nu al drie duels op rij ongeslagen. Bovendien hebben we toch tegen enkele pittige tegenstanders gespeeld. Om het vrije weekend op te vangen hebben we dan maar een oefenduel afgewerkt tegen de beloften van Deinze.”

De problemen van Anzegem hebben ook nog een ander vervelend neveneffect voor Drongen. “We zijn de drie punten kwijt die we hadden geraapt tegen Anzegem. Dat was zuur. Andere ploegen profiteren hier dan weer van. Zo had SK Roeselare-Daisel tegen hen verloren, dus de rangschikking ziet er opnieuw wat anders uit. Er zijn nog zeven speeldagen af te werken en de competitie is nog heel spannend. Dus het kan nog alle richtingen uit.”

Mentale weerbaarheid

Wervik kan dan ook op heel wat respect rekenen bij Van Opstaele. “Ze scoren heel makkelijk, maar incasseren ook wel vaak een treffer. Het is hoe dan ook een sterk team dat heel veel energie steekt in hun aanvallende stijl. Met 37 doelpunten scoren ze heel hoog in onze reeks. Onderschatting is dan ook uit den boze”, waarschuwt Van Opstaele, die beseft dat alles nog open ligt in derde afdeling. “De voorbije weken is de rangschikking flink gewijzigd. De teams uit de onderste regionen pakten opvallend veel punten, terwijl bij de middenmoters de motor wat sputterde. We zullen elke match vol aan de bak moeten, maar dat wisten we al van de eerste speeldag.”

“Wervik won vorig weekend met 3-4 in Rumbeke. Ze stonden zelfs 3-1 achter, maar wonnen toch nog. Dat ze mentale weerbaarheid hebben, is duidelijk”, weet Van Opstaele. “In de heenmatch speelden we trouwens ook nog 2-2 gelijk tegen hen. Zij staan nu ook een puntje voor ons door het gedoe met Anzegem en we zouden toch graag weer haasje-over spelen. Het wordt wel wat puzzelen want we missen Kjell Vandevyvere, Maxime Pieters en Moulaye Sy door schorsing, maar we zullen wel een oplossing vinden. Voorts kunnen we zondagmiddag in principe op iedereen rekenen want onze ziekenboeg is zo goed als leeg. Enkel Thomas Lambrecht is nog wat op de sukkel, maar ook hij zou misschien volgende week alweer kunnen hervatten.”

Geen cadeaus

Toch blijft Van Opstaele op zijn hoede. Te vroeg victorie kraaien is dan ook uit den boze. “We hebben nog een stevig programma met duels tegen onder meer KVC Jong Lede, HO Wolvertem Merchtem, Eendracht Elene-Grotenberge en HO Kalken. We zullen het zeker niet cadeau krijgen en zijn blij met elk punt. Dat kan het verschil maken op het einde van het seizoen. Ook tegen Wervik gaan we opnieuw voor de zege. We hebben nog vier thuismatchen en daar moeten we zo veel mogelijk punten pakken!”

Ondertussen is er ook duidelijkheid over de sportieve toekomst van KVE Drongen. Zo is er ook witte rook omtrent de verlenging van Jurgen Van Opstaele. “Ik zal ook volgend seizoen actief zijn als T1 bij KVE Drongen en dat stemt me zeker tevreden, want ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het is dan ook een mooie club!”

Aangeboden door onze partners