Honger tijdens nachtje stappen in Overpoort? Dan moet je bij Rachid zijn: “Wil dat klanten veel keuze hebben”

Rachid staat in de keuken van de zaak.© lmd

GENT -

Rachid El Kadouri (29) opende eind februari de nieuwe zaak ‘Burgers & Taco’s’ in de Gentse Overpoortstraat. Klanten kunnen er, en de naam verklapt het al, alle soorten burgers en taco’s krijgen.

Laura Moens

Rachid zat met Burgers & Taco’s eerst een jaar in de Brugse Poort, maar zijn huurcontract liep af dus besloot hij ineens op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. “Ik botste heel toevallig op dit pand in de Overpoort, een ideale ligging, want welke student lust er geen burger of taco?”, zegt Rachid.

Burgers & Taco’s is een familiebedrijf. Ook zijn papa en zussen Iman en Nadia springen bij in de zaak. “Mijn zussen maken de dessertjes”, vertelt El Kadouri. “Ze maken zelf magnums en heerlijke verse cup cakes.”

De naam van de zaak doet misschien vermoeden dat je er enkel burgers en taco’s kan eten, maar klanten kunnen ook frietjes en kleine snacks bestellen en wie het graag wat gezonder heeft, kan salades met onder andere feta, kip en mozzarella krijgen. (lees verder onder foto)

Burgers, taco’s, snacks, frietjes en salades: je kan het er allemaal krijgen.© lmd

Veel horeca-ervaring

Rachid heeft intussen al heel wat ervaring in de horeca. Hij rolde op jonge leeftijd in de sector en sprong bij in de pitazaak van zijn nonkel in Erpe-Mere. “Pita is iets wat we later ook nog aan de menu gaan toevoegen. Ik wil dat onze klanten veel keuze hebben”, aldus Rachid.

Je kan nu al langsgaan in de zaak van Rachid. Klanten kunnen het eten meenemen of er ter plaatse opeten. “En vanaf volgende week start onze take-away”, vertelt de zaakvoerder. Via platformen Ubereats, Deliveroo, Takeaway en de eigen website van Burgers & Taco’s kan je dan eten bestellen en aan huis laten leveren.

INFO: burgerstacosgent.be. Overpoortstraat 102, 9000 Gent. Elke dag open van 11.30 uur tot 3 uur ’s nachts. Je kan ze ook vinden op Instagram.

Aangeboden door onze partners