Delhaize nog steeds gesloten

Bij gebrek aan personeel en leveringen blijven de deuren van Delhaize Diest zaterdag gesloten.© LWH

Diest/Heverlee -

De vestiging van Delhaize aan de Hasseltsestraat in Diest blijft zaterdag gesloten. Ook vrijdag bleef de vestiging dicht.

Luc Weyens

In de vestiging van Delhaize in Diest werken 60 mensen. Dinsdag was het personeel nog aan het werk gegaan, maar woensdag bleven de deuren gesloten. Het personeel ging in staking als protest tegen de plannen van de directie om de vestigingen in eigen beheer van Delhaize aan zelfstandigen over te traden.

“De ontgoocheling en de ontevredenheid zijn heel hoog”, vertelt een medewerker van de Delhaize in Diest. “Sommige mensen van deze vestiging werken hier meer dan dertig jaren. Er zijn ook koppels die hier samen werken. Als deze winkel naar een zelfstandige gaat, gaan we een grote onzekerheid tegemoet.”

Ook zaterdag blijft de winkel dicht, omdat er te weinig personeel is. Bovendien zijn er geen leveringen gebeurd, zodat de klanten lege rekken zouden aantreffen. Volgende dinsdag is er bij Delhaize opnieuw een ondernemingsraad. Het is nog niet duidelijk of de winkel begin volgende week opengaat.

De Delhaize in Diest is niet de enige die de deuren gesloten hield. Ook in Heverlee stonden klanten vrijdag voor een gesloten deur.

Aangeboden door onze partners