Karim Benzema en Frans bondscoach Didier Deschamps opnieuw met elkaar in de clinch: “Wat een lef, je bent een grote leugenaar”

© Pool via REUTERS

Karim Benzema en Didier Deschamps: ze zullen nooit beste vrienden worden. De 35-jarige spits miste onlangs het WK in Qatar door een dijblessure. Volgens bondscoach Didier Deschamps was dat de keuze van Benzema zelf, maar de Ballon d’Or-winnaar haalde fel uit op Instagram: “Wat een lef.”

Thomas Cami

Het missen van het WK was een enorme domper voor Karim Benzema. De spits van Real Madrid verliet de selectie door een dijblessure. Volgens Franse media wou Benzema nochtans graag in de selectie blijven, maar Deschamps besliste er anders over. De Franse bondscoach verdedigt zich nu en stelt dat die info niet klopt. “Karim heeft me zelf gezegd dat zijn WK voorbij was”, vertelde Deschamps onlangs aan Le Parisien. “De diagnose van onze arts was hetzelfde als die van Real Madrid. Hij zou niet kunnen herstarten voor 10 december.”

“Ik heb hem nog verteld dat er geen haast was, maar de volgende ochtend was hij al vertrokken”, aldus de 54-jarige Fransman.

Karim Benzema kon het interview van Deschamps duidelijk niet smaken en liet op Instagram een niet mis te verstane boodschap achter: “Wat een lef”, schreef de aanvaller van Real Madrid, die er ook nog een clown-emoji aan toevoegde. Later postte hij ook nog een video van een man die “Je bent een grote leugenaar” insprak. Ook die boodschap was aan het adres van Didier Deschamps.

Aangeboden door onze partners