Thomas De Gendt geeft na valpartij op in Parijs-Nice en verontschuldigt zich bij anderen: “Het was mijn fout”

© AFP

Thomas De Gendt (Lotto Dstny) heeft zich verontschuldigd na zijn valpartij in Parijs-Nice. Hij veroorzaakte de tuimelperte en haalde zaterdag het einde van rit zeven niet. De renner ondergaat momenteel een medisch onderzoek.

Jens Heylen, Hugo CoorevitsBron: BELGA

De Gendt viel op zo’n 22 km van het eind, ook Alexander Kristoff en Mattias Skjelmose raakten daarbij betrokken. De renner uit Semmerzake sprong daarna wel terug op de fiets, maar stapte uiteindelijk enkele minuten later toch af en verliet de wedstrijd.

De Gendt verontschuldigde zich intussen op Twitter. “Ik raakte het achterwiel van Luis Leon Sanchez en ging daarna hard tegen de grond. Het spijt me voor de renners die ik in mijn val meesleurde. Het was mijn fout. Ik wacht nu op een onderzoek door de dokter en verdere updates volgen later.”

“De laatste val dateerde van einde 2018”

Thomas De Gendt vliegt zondagochtend naar huis en rijdt direct door naar het AZ Maria Middelares in Gent om te checken of er niets aan de linkerhand, elleboog of heup is gebroken of gebarsten. “Momenteel heb ik overal pijn”, aldus de Semmerzakenaar. “De wedstrijddokter sloot direct een breuk van het sleutelbeen uit, maar zei wel dat de ligamenten konden geraakt zijn. In mijn val reed ook nog Skjelmose (hevig bloedend aan zijn wenkbrauw) over mijn rechterbeen en dat doet ook behoorlijk pijn.”

“Ik vind het zonde voor de Deen want hij raakte door mij betrokken in val. Ik kan me niet herinneren dat ik een klassementsrenner op die manier mee deed crashen. Ik heb zelfs hard moeten nadenken wanneer ik de laatste keer ten val kwam. Dat moet einde 2018 zijn geweest in een val in een van de Italiaanse semiklassiekers waarbij we met een stuk of zeventig tegen de grond lagen. Ik herinner me nog dat de betreurde Bjorg Lambrecht er toen ook bijlag maar we kwamen er met schaafwonden vanaf. Nu, ik mag niet klagen in vergelijking met zij die om de veertien dagen tegen de grond gaan. Het goede nieuws is dat ik goede benen had toen het gebeurde. Ik denk dat de rest van mijn programma niet in gevaar komt. Dankzij ploegdokter Milan Holvoet checken ze zondag al of het een barstje of (liever) kneuzingen zijn”, aldus de 26-jarige Oost-Vlaming van Lotto-Dstny dat met Arnaud De Lie (niet meer gestart) twee renners op één dag kwijtspeelde.

Eerder op de dag kwam ploegmaat Arnaud De Lie niet meer aan de start met het oog op de rest van het voorjaar. De etappe werd gewonnen door Tadej Pogacar, die zijn voorsprong in het klassement verder uitbouwde.

Aangeboden door onze partners