voetbal 1ste Nationale Mandel 0 - KVK Tienen 3

Hannes Meeus is met Tienen zeker van het behoud: “Maar van uitbollen is geen sprake”

Hannes Meeus (archiefbeeld) legde de basis voor de verdiende overwinning.© Bart Vandenbroucke

Tienen -

Tienen zette hekkensluiter Mandel zonder veel moeite met 0-3-cijfers opzij. Aanvoerder Hannes Meeus gaf het goede voorbeeld door net voor de rust te scoren en de basis te leggen voor de verdiende en verwachte overwinning. Tienen pakt zo een zes op zes.

René Beelen

Na een studieronde van een twintig minuten met weinig kansen maakte Tienen het openingsdoelpunt. Toen even later Yvan Yagan Arne Nauts diep stuurde, mochten de tricolores nog eens juichen. Dankzij de 0-2 konden ze met een goed gevoel gaan rusten. Ook na de pauze kwamen ze niet in moeilijkheden en voor een fout op Andries Claes maakte Yagan, twintig minuten voor tijd, vanop de stip de overwinning nog wat rianter.

“In de eerste periode waren er aan beide zijden niet veel kansen”, analyseert aanvoerder Hannes Meeus (34). “In een wat vreemde wedstrijd wisten de thuisspelers op sommige momenten niet wat ze moesten doen. Het verliep allemaal stroef en het was vlees noch vis. Mandel probeerde hoog druk te zetten, maar zonder een goed blok neer te zetten. Het was raar om tegen die ploeg te voetballen. Uiteraard viel de 0-2 zo vlak voor de rust op een goed moment. We verdienden deze overwinning na een degelijke prestatie.”

“Ik ben blij met mijn doelpunt na een corner. Het viel na een ingestudeerd nummertje waar we lang op hebben getraind. We staken veel tijd in die fase en als dat dan loont, dan doet het deugd. Een corner van Simon Bracké kwam in de tweede zone terecht. Ik nam de bal in één tijd op de slof en vlamde hem in de winkelhaak. Het was voor de hekkensluiter al een echte klap, zeg maar de doodsteek.”

Trainer let lat hoog

“Onze trainer heeft nog doelen in deze laatste periode en stipte de wedstrijden aan waarin we nog punten moeten sprokkelen en zo opklimmen in de rangschikking. Hij legt de lat hoog en punten pakken is aan de orde. Van uitbollen nu we niet meer kunnen zakken, is geen sprake. Volgende zondag moeten we de lijn doortrekken in de thuismatch tegen Dessel.”

Johan Froment die al is aangeworven als sportieve baas, neemt taken over van Bart Vanhoudt die eind van het seizoen de club verlaat. Hij had al een gesprek met Hannes Meeus.

“Ik ben einde contract en heb nog niets beslist voor het komende seizoen”, zegt Meeus. “Ik had een gesprek met Johan Froment en dit alleen over het sportieve en niet het financiële luik. Er zal het een en het ander veranderen met het doel om de kern sterker te maken. Het overgrote deel van de kern zal alleszins behouden blijven. Al bij al was het een positief verhaal.”

Aangeboden door onze partners