Voetbal 2de afdeling VV A SC Lokeren-Temse - SV Oostkamp: 1-3

Nervositeit neemt toe bij Lokeren-Temse na nul op zes: “Ik zou het geen titelstress durven noemen”

Naïm Boujouh in duel met Dylan Vanhaeren.© Geert De Rycke

Lokeren -

Voor de tweede opeenvolgende week maakte Lokeren-Temse geen gebruik van het falen van de dichtste achtervolgers om nu al vrijwel zekerheid te hebben over de titel. Tegen Oostkamp leverden de Waaslanders één van hun zwakste prestaties van het seizoen af. “Ik zou het geen titelstress durven noemen”, aldus coach Hans Cornelis.

Ivan Elegeert

Aanvoerder Alexander Maes probeerde na afloop toch nog excuses te zoeken. “Akkoord, we kwamen vroeg op achterstand. Maar nadien vond ik toch dat we mogelijkheden hadden om gelijk te komen”, verwees Maes naar een halve kans voor Vermeiren, een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Van Moerzeke en 2 afgeblokte schietkansen van Van Moerzeke en Vermeiren. “Maar de scheidsrechter heeft het mee verknald voor ons, want we hadden zeker een strafschop moeten krijgen.”

Toen de aanvoerder er op werd gewezen dat Lokeren-Temse toch zelf ook de hand in eigen boezem moest steken viel de Lokerse aanvoerder echter uit zijn rol, sloeg de deur dicht en hekelde het ‘negativisme’ van de pers. De Lokerse aanvoerder en zijn collega’s hadden het gelijk aan hun zijde als ze beweren dat scheidsrechter Thibo Le Pera vooral voor de rust de teugels niet in handen had. Maar dat gold voor beide ploegen, want ook bezoekend trainer Delaere had meerdere redenen om beslissingen van de ref in het nadeel van zijn team in vraag te stellen.

Nervositeit

In dergelijke sfeer hebben de thuisspelers voldoende talent en ervaring om zich ook in dergelijke sfeer boven de omstandigheden te stellen. Maar dat deden ze zaterdagavond, voor de tweede week op rij, niet. “Ik zou het geen titelstress durven noemen”, aldus coach Hans Cornelis. “Ik probeer die druk in elk geval ver weg te houden, want natuurlijk heerst er nervositeit. Toch moeten we het hoofd maandag weer rechtop richten. We moeten lessen trekken uit deze nederlaag om dan dubbel te kunnen genieten van een volgende overwinning. Natuurlijk gaan we volgende week in Harelbeke voor de winst. Dat doen we elke week.”

Dramatische start

Lokeren-Temse nam een dramatische start. Na vier minuten kopte Canoot een hoekschop van Declerck binnen. Aan de overkant kwam Vermeiren iets te kort om een voorzet van Van Moerzeke te verlengen en halfweg de eerste helft werden schoten van Vermeiren en Van Moerzeke afgeblokt. Maar ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Merckx moest redden toen Vanhaecke in één tijd uithaalde.

Geen beterschap

Ook de tweede helft bracht geen beterschap voor Lokeren-Temse. Vanhaecke en Vanhaeren lieten eerst nog kansen liggen, maar Canoot verlengde in één tijd een prachtige assist van Bragard waardoor de logische 0-2 op het bord stond. Merckx hield Timmerman nog van de 0-3, maar toen Kompany blunderde strafte Vanhaeren die misser genadeloos af. Invaller Geeraerts scoorde nog de eerredder.

Aangeboden door onze partners